Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

«Ολική επαναφορά» του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι-Ύποπτη παρέμβαση για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εκδοτών;


Την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, έβαλε στο μάτι το διαβόητο Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, μιλώντας σε ανακοίνωσή του(εδώ) για «δημοσιογραφική αθλιότητα» «τρισάθλια» κείμενα και «αλητεία», με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου-Τσέκου.

Επειδή η ανακοίνωση (εδώ) μιλάει ΜΟΝΟ για το «Πρώτο Θέμα» και όχι για άλλα ΜΜΕ ή γενικά για την ελληνική Δημοσιογραφία, αναρωτιέμαι μήπως το Παρατηρητήριο εμπλέκεται και σε εκδοτικές διαμάχες.

Υπενθυμίζω τρία πράγματα:

----Tην επίθεση εναντίον της Ελευθεροτυπίας τον Δεκέμβρη του 2005, που ήταν προάγγελος για την απομάκρυνση του διευθυντή της Σεραφείμ Φυντανίδη, επίθεση που διεξήγαγε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από την εκπομπή του και το «Πρώτο Θέμα».

----Την αποτυχημένη προσπάθεια ειδικά του «Ιού» της Ελευθεροτυπίας, (Τρίμης, Κωστόπουλος και οικογένεια Ψαρρά) αλλά και σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων στην "Ε", την ίδια εποχή να πλήξουν τον Τριανταφυλλόπουλο, μπαίνοντας σε ρόλο υποστηρικτή της εργοδοσίας και του Φυντανίδη, προσπάθεια όμως που κατέληξε σε βατερλώ για τον «Ιό». (Από την επίθεση δεν έχει εντελώς συνέλθει ούτε ο «Ιός» ούτε η «Ε», σημειώνεται ότι οι "Ιοί" ήταν τα αγαπημένα "προστατευόμενα" του Φυτανίδη)

----ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ

(η στενή σχέση αποδεικνύεται με ένα απλό κλικ στα περιεχόμενα του Ιού, και με την προνομιακή αναφορά που είχε το Παρατηρητήριο για τον Ιό στην ιστοσελίδα του)


Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως το Παρατηρητήριο, σε συνεννόηση ή και υποκινούμενο από κύκλους της Ελευθεροτυπίας, εμπλέκεται τώρα και σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εκδοτών;;

(πάνω αριστερά, Δ. Τρίμης, μέλος του Ιού της Ελευθεροτυπίας και συνδικαλιστής )
Παρά την διάλυση του «κεντρικού καταστήματος» του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι στην Βιέννη, που γίνεται μέσα σε βορβορώδες κλίμα διαφθοράς (εδώ), και με τα διεθνή ΜΜΕ να βοούν για εμπλοκή του σε υποθέσεις κατασκοπείας (εδώ) και παρέμβασης στα εσωτερικά διαφόρων χωρών, το Ελληνικό Παράρτημα (ΕΠΣΕ) προσπαθεί με θράσος χιλίων πιθήκων να παραστήσει τον κριτή του ελληνικού Τύπου.
Πριν μιλήσει η ΕΣΗΕΑ, και τα άλλα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα, για το πώς πρέπει να γράφουν οι δημοσιογράφοι, μιλάει το Ελληνικό Παράρτημα του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι και μάλιστα όχι γενικά για τον ελληνικό Τύπο, αλλά καταδικάζοντας μία συγκεκριμένη εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα», με την οποία οι φίλοι του είχαν διαφορές.
Σημ. Τα παραπάνω δεν αποτελούν συγχωροχάρτι για τον Τριανταφυλλόπουλο, ούτε και της κίτρινης δημοσιογραφίας, ούτε και της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"

9 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Απορω με κατ δημοσιογραφους οι οποιοι απο το τιποτε κανουν ολοκληρες εφημεριδες...

Ανώνυμος είπε...

ναι και εγώ, δεν θέλω να αθωώσω την δημοσιογραφία των Μάκηδων όμως όταν παρεμβαίνει το Ελσίνκι, κάτι βρώμικο υπάρχει από πίσω

Ανώνυμος είπε...

Που πηγε σαν μαρτυρας υπερασπισης στην 'δικη' του Βηχου ομως δεν μας λες τι το περιεργο παιζεται;

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζεις το Παρατηρητήριο;

Ανώνυμος είπε...

Μεγκουλίνα κάνεις πολύ καλή δουλεια. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

μεγκουλινα συγχαρητηρια για το μπλογκ σου και τα προσεγμενα αρθρα

Ανώνυμος είπε...

Πολυ προσεγμενη προσεγγιση....Συγχαρητηρια


A poor attorney

Ανώνυμος είπε...

Βρώμικη υπόθεση το Παρατηρητήριο...

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, σιωπής, ψυχής,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....