Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008

Ο σκοτεινός κόσμος των Indymedia (IMC). Γιατί διέκοψε την λειτουργία του το Indymedia Θεσσαλονίκης! Διαφθορά και «εναλλακτικά» ΜΜΕ.

Συγκλονιστικά στοιχεία για την μεγάλη σύγκρουση στους κόλπους του ελληνικού Indymedia (εδώ), το 2002 όταν κάποιοι ανακάλυψαν ότι τους χρηματοδοτεί το σκοτεινό δίκτυο του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου G. Soros. Τώρα εξηγούνται όλα!
Το ίδιο συνέβη και στην Αργεντινή, όπου οι συντελεστές του Indymedia κατήγγειλαν και αυτοί ότι λάμβαναν υπογείως ενίσχυση από τον G. Soros. (εδώ)

Indymedia Θεσσαλονίκης: μία μικρή πικρή ιστορία

Στα τέλη του 2001 ξεκινάει την λειτουργία του το Indymedia Θεσσαλονίκης, σχεδόν παράλληλα με αυτό της Αθήνας. Όμως πριν κλείσει έξι μήνες λειτουργίας, οι σύντροφοι από την Θεσσαλονίκη αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, με το παγκόσμιο δίκτυο των imc.
Οι συντελεστές του Indymedia Θεσαλονίκης μετά από συζητήσεις και προβληματισμό πολλών μηνών αποφασίζουν να διακόψουν την λειτουργία του καταγγέλλοντας «Σχέσεις με εταιρείες, θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού και κρατικούς θεσμούς»

Το κείμενό που δημοσίευσαν πριν διακόψουν την λειτουργία του φόρουμ δεν είναι απλώς αποκαλυπτικό, είναι δραματικό:

«…πολύ σύντομα, πριν καν ακόμα κλείσει μισό χρόνο λειτουργίας το imc thessaloniki, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε μια σειρά από αντιφάσεις και προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο των indymedia. Άρχισαν να ξεδιπλώνονται οι πραγματικές αντιλήψεις, αφετηρίες και πρακτικές των ανθρώπων που συμμετέχουν στο δίκτυο των imc, με πολλές από τις οποίες - ειδικά όσον αφορά την περίπτωση της Ευρώπης - είμαστε ριζικά αντίθετοι, και η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε σε αδιέξοδο…
(οι επισημάνσεις είναι δικές μας, το πλήρες κείμενο εδώ),

Η καταγγελία για σχέσεις του «αριστερού», «εναλλακτικού» και «επαναστατικού» Indymedia, με «κρατικούς θεσμούς», «εταιρείες», «ΜΚΟ» και άλλους «θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού» είναι ανατριχιαστική και αποτελεί ράπισμα για όσους το στηρίζουν:

«… είδαμε κατάματα ότι η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από τις φαντασιώσεις και ότι τελικά περισσότερα πράγματα μας χωρίζουνε παρά μας ενώνουνε με τα υπόλοιπα imc… …Ζητήματα όπως η σχέση των imc με εταιρικά-εμπορευματικά αλλά και εναλλακτικά media, οι τρόποι οικονομικής ενίσχυσης, γενικότερα η συνδιαλλαγή των «αντί-καπιταλιστικών» imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο., η διάσταση των ρόλων δημοσιογράφου-διαδηλωτή, οι σχέσεις άτυπης ιεραρχίας, είναι ορισμένα πεδία αιχμής στα οποία διαφωνούμε…» το πλήρες κείμενο εδώ

Στο αποχαιρετιστήριο κείμενό τους δεν θα βρούμε κραυγαλέες κατηγορίες εναντίον του «αδελφού» Indymedia Αθηνών ή άλλων imc. Ωστόσο, πίσω από το συγκρατημένο ύφος το μήνυμα είναι σαφές: αν θέλουμε να έχουμε μία πραγματική δράση εναντίον της παγκοσμιοποίησης, το δίκτυο των imc δεν είναι το κατάλληλο μέσο, ούτε βέβαια και το «θεσμικό» πλέον κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, τα οποία έχουν «στήσει» οι πλανητικοί μηχανισμοί της Αυτοκρατορίας.

«…Όσο μας επηρέασε η πρώτη μας επαφή με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης στην δημιουργία του IMC Θεσσαλονίκης άλλο τόσο μας επηρέασε στην απόφαση μας για το κλείσιμό του η απομάκρυνσή μας από το κίνημα αυτό…»
«…οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η αδυναμία των χρηστών αλλά και η δική μας να ανταποκριθούμε στις αρχικές μας προσδοκίες. Προσδοκίες για αδιαμεσολάβητη συμμετοχή στην πληροφόρηση από τα ίδια τα υποκείμενα των κοινωνικών αντιπαραθέσεων, προσδοκίες για αλληλεπίδραση των χρηστών που θα αποτελούσε έναυσμα για ενεργή συμμετοχή στον πραγματικό χώρο, προσδοκίες για ενημέρωση σε άμεσο χρόνο, δημιουργώντας ένα "πεδίο" οργάνωσης κοινωνικών αντανακλαστικών, προσδοκίες για τη δημιουργία ενός "χώρου δημόσιας αντιπαράθεσης" με ουσιαστικά επιχειρήματα, ανάλυση και κριτική…»

Κάποιοι από αυτούς που στελέχωσαν το Indymedia Θεσσαλονίκης συνεχίζουν ακόμη και σήμερα την συνεργασία τους με το Indymedia Αθήνας. Άλλοι όμως μίλησαν για «παραμάγαζα» του Σόρος, και διάφορων ύποπτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αποσύρθηκαν διακριτικά… Για άγνωστους λόγους απέφυγαν να κατονομάσουν τον G. Soros και τις οργανώσεις του, όμως κάτω από τα κείμενά τους δημοσιεύουν την ...καταγγελία του Indymedia Αργεντινής.

Indymedia Αργεντινής: ανακαλύψαμε ότι …δεν είμαστε ο εαυτός μας, αλλά ο Soros

Λίγους μήνες νωρίτερα, σκάνδαλο ξεσπάει στους κόλπους του Indymedia Αργεντινής: οι συντελεστές του ανακαλύπτουν ότι τους χρηματοδοτεί ο Σόρος και μάλιστα ότι θα τους έστελνε ένα …φορτίο με υπολογιστές
Οι σύντροφοι του Indymedia Θεσσαλονίκης, δημοσιεύουν μία συγκλονιστική επιστολή του imc Αργεντινής, που γράφτηκε το 2002, όταν στην …Παταγωνία κατάλαβαν ότι υπάρχουν επειδή το θέλει ο …Σόρος. Απολαύστε τους Αργεντινούς:

«…Θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα μας έρθουν οι υπολογιστές. Είχαμε μια καυτή συζήτηση γι αυτό το θέμα όταν μάθαμε πως ο Soros, μέσω του Tactical Media Fund, θα ήταν αυτός που θα έβαζε τα λεφτά για να μπορέσουν οι υπολογιστές -τους οποίους τόσοι από εμάς είχαν ονειρευτεί- να πακεταριστούν και να μας σταλούν. Υπήρξε μια στιγμιαία σύγχυση: Κάποιος νόμιζε ότι το Soros ήταν εταιρία ρούχων και κάποιος άλλος είπε πως αν καπνίζει μαριχουάνα, θα πρέπει να είναι εντάξει τύπος…

Η "Γη και τα γελάδια" αποκαλύπτουν μυστικές χρηματοδοτήσεις

" ..Η διευκρίνηση της κατάστασης, μας ήρθε από τη γη (συγκεκριμένα τη Παταγωνία, από την οποία ο Soros αγόρασε σχεδόν τη μισή) και τα γελάδια (θα ξέρετε πως είμαστε μια χώρα γελαδιών και ο Soros έχει περίπου 85,000 κεφάλια)…
…Είχαμε μια απίστευτη συζήτηση! Όλα τα γελάδια μαζί, όλοι οι κόκκοι της γης και όλος ο αέρας της Παταγωνίας έκλαψαν μονομιάς, καθώς θυμήθηκαν τους δέκα Βολιβιανούς αδερφούς μας που πέθαναν χτίζοντας εμπορικά κέντρα στην Αργεντινή, ιδιοκτησίας του αριστεριστή Soros, γιατί εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν υπό συνθήκες απόλυτα παράνομες…»

Ολόκληρη η επιστολή εδώ
Οι Αργεντίνοι συντελεστές του Indymedia, ξαφνικά ανακαλύπτουν, πως δεν είναι οι …εαυτοί τους και ότι πίσω απ΄ όλα κρύβεται το σκοτεινό δίκτυο του Σόρος.

«…δεν είμαστε οι εαυτοί μας και πάνω απ' όλα δε μπορούμε να δείξουμε ασέβεια προς τους εαυτούς μας με το να λερώσουμε τα χέρια μας με λεφτά βαμμένα με το ίδιο μας το αίμα και τον ιδρώτα. Ένα κίνημα που στάθηκε ενάντιο στο σύστημα για χρόνια δε θα τελειώσει, -ούτε καν κατά λάθος- δε θα παραδοθεί με αντάλλαγμα τα ψίχουλα που αυτό το σύστημα του προσφέρει.
δεν είμαστε οι εαυτοί μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να εκθέσουμε σε κίνδυνο τη φήμη, την ασφάλεια, την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του δικτύου με το να δεχτούμε χρήματα από ένα εγκληματικό παράδειγμα διεφθαρμένου ανθρώπου, όπως ο Soros. Θα δεχόμασταν λεφτά μόνο αν μας έφταναν σε ένα φάκελο που στο όνομα του αποστολέα θα γραφε Ντουρούτι, στη περίπτωση που χει αφήσει πουθενά συγγενείς του να ληστεύουν ακόμη τράπεζες.
Ότι προτείνουμε οι υπολογιστές να ταξιδέψουν με λεφτά αλληλέγγυων, με λεφτά που έχουν αποκτηθεί με δίκαιο τρόπο (που για μας σημαίνει λεφτά που ειλικρινείς άνθρωποι κέρδισαν με τη δουλειά τους, είτε είναι ένα είτε χίλια δολάρια) και που μπήκαν στο κουτί χωρίς τίποτα κλωστές δεμένες επάνω τους: Λεφτά από φίλους και φίλες, ανθρώπους άγνωστους που δε τους ενδιαφέρει να μάθουμε το όνομά τους
…» Στην Ελλάδα φαίνεται ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το βρώμικο ψωμί...

Οι καταγγελίες με δύο λόγια
Οι άνθρωποι που «έστησαν» το Indymedia Αργεντινής, καταγγέλλουν ότι χωρίς να το γνωρίζουν ελάμβαναν υπογείως χρηματική ενίσχυση από τα ιδρύματα του πολυεκατομμυριούχου G. Soros. Στο ίδιο μήκος κύματος το Indymedia Θεσσαλονίκης, προφανώς για τους ίδιους λόγους διέκοψε την λειτουργία του, καταγγέλλοντας: «συνδιαλλαγή των «αντί-καπιταλιστικών» imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο.».

Το τι είναι τα ιδρύματα του Τ. Σόρος γίνεται σαφές από τα λεγόμενα του Α. Γουαϊνστάιν, ιδρυτή της αντικομουνιστικής, Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης National Endowment for Democracy, που έδρασε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον Σόρος, λέει: «Πολλά από αυτά που κάνουμε σήμερα, πραγματοποιούνταν υπόγεια πριν από 25 χρόνια από την CIA». Σήμερα είναι σε όλους γνωστό ότι ο Σόρος και οι οργανώσεις του αποτελούν βραχίονα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Την δράση του έχουν υποστεί πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες με γνωστά αποτελέσματα.

Ολόκληρα τα κείμενα βρίσκονται στο Indymedia Θεσσαλονίκης εδώ

Το κείμενο είναι αναδιάταξη άρθρου που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Ρεσάλτο, Τεύχος 19 - Ιούλιος 2007, από τον Διονύση Αρώνη με την υπογραφή «ειδικός συνεργάτης» και τίτλο ''Τα «ανεξάρτητα» φόρουμ και ο Σόρος''. Αναδημοσιεύεται από την Μεγκουλίνα ξαναγραμμένο από τον ίδιο.

20 σχόλια:

Never-nobody-nothing είπε...

Asxeto alla Απιστευτο

http://potekaneistipota.blogspot.com/2008/01/blog-post_24.html

-=IMAGINOS=- είπε...

Αγαπητή Μεγκουλίνα, εξαιρετικό το άρθρο.

Το αναδημοσιεύω και εγώ στο blog μου με την άδεια σου. Γίνεται φυσικά σχετική μνεία:)

manitari tou bounou είπε...

Συγκλονιστικό!!!

Τελικά η λογική των ατομικών δικαιωμάτων συν οδεύεται ΚΑΙ με τη λογική του ατοιμικού ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, δηλαδή του σύχρονο ΕΙΔΩΛΟΥ - ΘΕΟΥ του καπιταλισμού.

Συγχαρητήρια για την αναμετάδοση. Συγχαρητήρια και στους πρωτεργάτες του Indymedia Θεσαλονίκης!!!

Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η χρηματοδότηση από τον Soros δεν έγινε ποτέ, ακριβώς επειδή το Αθηναϊκό και το Αργεντίνικο Ιντιμίντια έβαλαν χέρι στα αμερικάνικα ιντιμίντια και το TMF.
Για την ιστορία, αυτή η μπούρδα που ανακυκλώνεται διαρκώς, βασίζεται στο κείμενο του αργεντίνικου ιντιμίντια, το οποίο συνεργάστηκε με το αθηναϊκό.
Το θεσσαλονικιώτικο απλά ήθελε να ρίχνει μολότοφ και να ασκεί κριτική σε όσους δεν ρίχνουν.
Εκτός εάν κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...

Spyros Vlahos είπε...

Δεν ξέρω τι είναι το Indymedia αλλά μ' αρέσει η αποφασιστικότητά σου.
Γιατί, όμως, όλοι οι Έλληνες στις εκλογές ψηφίζουν τους άχρηστους;
Σπύρος

Humanotherapy.blogspot.com (για να 'δεις ζωγραφιές μου)

Τίσις είπε...

σχετικό θέμα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
τι απ έγιναν τα σχόλια που αναρτήθηκαν εδώ και ακυρώναν τις δήθεν αποκαλύψεις περί χρηματοδότησης του ιντυμίντια ?

μάλλον τα έφαγε αδυσώπητο σκοτάδι!

μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά στους λόγγους πέφτει χιόνι

4 Φεβρουάριος 2008 11:22 μμ
Ανώνυμος είπε...
θα μελετηθούνε και να δωθεί απάντηση να είσαι σίγουρος απλώς άλλαξε το άρθρο

5 Φεβρουάριος 2008 12:19 πμ
Ανώνυμος είπε...
Τι απάντηση να δοθεί; Αφού τα λένε καθαρά και ξάστερα, άλλο αν η «Μεγκουλίνα» δεν βολεύεται με τις αλήθειες και θέλει να καλλιεργεί θεωρίες συνωμοσίας.
Για ρώτα και τον Θύμιο, Μεγκουλίνα...

5 Φεβρουάριος 2008 3:33 μμ
Ανώνυμος είπε...
και λοιπόν θέλετε να πείτε ότι επειδή οι θεσσαλονικιώτες "ήθελαν μόνο να πετάνε μολότωφ" επινόησαν την ιστορία με τις χρηματοδοτήσεις του Σόρος

5 Φεβρουάριος 2008 9:56 μμ
Ανώνυμος είπε...
Εντυπωσιακή, πάντως, η σύμπτωση να εξαφανιστούν τα προηγούμενα 9 σχόλια, πολλά εκ των οποίων απαντούσαν στο παραλήρημα της μεγκουλίνας και του ρεσάλτου!

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=70760#70801

12 Φεβρουάριος 2008 5:52 μμ
Ανώνυμος είπε...
Ξαναγράψτα, γιατί κάποια στιγμή θα σβύσω το δημοσίευμα-περίληψη και μετά θα σκούζεις ότι σου σβύνουν τα σχόλια. Η περίληψη είναι μόνο για να βγαίνει στο greekbloggers.com, κατάλαβες.

Γράψε τα σχόλιά σου στο κυρίως δημοσίευμα και δεν πρόκειται να στα σβύσει κανένας.

Επίσης αυτά που έγραψες θα ερευνηθούν και θα λάβεις απάντηση απλώς δεν υπάρχει χρόνος.

Αν είσαι πάντως Indymedia καλά θα κάνεις να δώσεις μία επώνυμη απάντηση, να την αναρτήσω κανονικά γιατί την παρέα σου περιμένουν και άλλα χουνέρια με αποκαλύψεις πολύ σοβαρότερες

Πάντως δεν άπάντησες: από το μυαλό τους τα έβγαλαν οι Θεσσαλονικιώτες τα περί συνεργασίας με θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, υπηρεσίες κλπ;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο: αν το Indymedia έχει επωνύμως αντιρήσσεις για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, ας στείλει ένα mail με τα επιχειρήματά του και θα δημοσιευθεί.
Χαρακτηρισμοί όπως "ακροδεξιοί δημοσιογράφοι", "παπαγαλάκια" υβριστικά σχόλια από ανώνυμους θα κόβονται
Megoulina

Ανώνυμος είπε...

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=26526

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί τη Μόσχα ότι αρνήθηκε να θεωρήσει το διαβατήριό του
Τετάρτη, 20.02.08
Ο διευθυντής της οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch Κένεθ Ροθ, κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές αρχές ότι αρνήθηκαν να θεωρήσουν το διαβατήριό του, μη επιτρέποντας έτσι την είσοδό του στη χώρα, για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως τόνισε.

"Είναι η πρώτη φορά που ένας αξιωματούχος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν λαμβάνει θεώρηση διαβατηρίου, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης", κατήγγειλε ο Ροθ παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά από τη Νέα Υόρκη σε συνέντευξη Τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) στη Μόσχα.

"Είναι η εικόνα της καταπίεσης για την οποία κάνουμε λόγο στην έκθεσή μας", πρόσθεσε, την ώρα που το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) παρουσίαζε σήμερα στη Μόσχα έκθεση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Ρωσία.

Στην έκθεση αυτή το HRW καλεί τις ρωσικές αρχές να σταματήσουν τις οχλήσεις σε βάρος των ΜΚΟ, που εντάσσονται στο κλίμα ενός "αυξανόμενου αυταρχισμού" στη Ρωσία.

Το HRW που εδρεύει στη Nέα Υόρκη επικρίνει ένα νόμο της 17ης Απριλίου του 2006, σύμφωνα με τον οποίο οι ΜΚΟ υποχρεούνται σε μια νέα διαδικασία εγγραφής και οφείλουν κυρίως να παρουσιάζουν τριμηνιαίες εκθέσεις για τις πηγές χρηματοδότησής τους. "Οι ΜΚΟ ζουν υπό την απειλή", αναφέρει ο Ροθ.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο νέος νόμος έχει στόχο κυρίως "τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα υφιστάμενα δικαστικό αγώνα ή τις οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό".

Ετσι το 2007, μια μικρή ΜΚΟ της Αγίας Πετρούπολης που είχε κρίνει ότι η αστυνομία δεν γνώριζε επαρκώς τα δικαιώματα των προσφύγων, έγινε στόχος με τις κατηγορίες της "δυσφήμισης της αστυνομίας" και πρόκλησης "ζημιάς των συμφερόντων της Ρωσίας". Κατά συνέπεια επιβλήθηκε η διακοπή της λειτουργίας της, υπογραμμίζει το HRW.

OI ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΕΜΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ας προσέξουμε όλοι τις παρέες μας και ας αντιληφθούμε επιτέλους ένα πράγμα: οι καπιταλιστές είναι όλοι αριστεριστές, διεθνιστές και συνεπώς, απάνθρωποι. Στον αγύριστο η εμποροκρατία! Ας βγάλουμε ξανά τον πολιτισμό μας και τις εθνικές αξίες μας στο προσκήνιο.

kostas είπε...

Ρε παιδιά έλεος, δε χρειάζεται να είναι κανείς μέλος του indymedia για να πιστεύει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αρκεί να ξέρει ανάγνωση.

Η καταγγελία του indymedia της Σαλονίκης μιλάει για ζητήματα ιδεολογικής και όχι οικονομικής καθαρότητας, το indymedia Αργεντινής ευχαριστεί το Αθηναϊκό που σήκωσε παντιέρα για το συγκεκριμένο θέμα, η πρόταση έγινε από 2-3 άτομα και τους έκραξαν περίπου 70 indymedia και φυσικά δεν πέρασε ποτέ...

Ρίξτε μια ματιά και στα λινκ, αυτό γράφουν. Όσο δημιουργική ανάγνωση και να κάνει κανείς, το συμπέρασμα της Μεγκουλίνας (ή του Ρεσάλτου) δε βγαίνει με τίποτε.

Giannis_Rebelos είπε...

Mεγκουλίνα συγχαρητήρια για την αρθογραφία και το blog σου, είναι μια όαση μέσα στην βρωμιά.
Καταρχας δεν έχω λόγω να αμφισβητήσω το κείμενο για το και καλά ελεύθερο και ανεξάρτητο indymedia.
Συνέχισε την καλή δουλειά και θα σε βάλω στις επαφές μου
Να είσαι καλά και να γράφεις τέτοιες αλήθειες για να μαθαίνουμε και εμείς οι αδαής.

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλο αρθρο..βλεπω ηδη ετσουξε κοσμο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΙΚΟ OMHROI.GR???

αποπλοκη είπε...

φοβερα πραγματα...ακροδεξιοι μασκαρεμενοι σε αριστερους, με τον τσε στο πλαι, 'γιανης' λεει ο 'ρεμπελος' (και καλα υποαρκτο προσωπο', που διαβαζει ποιηση, διαστημικος σοσιαλισμος λεει το email του). Η ΚΥΠ στο διαδικτυο... ηταν να γραψω κατι για την παρακρατικη σου προπαγανδα για το ιντιμιντια αλλα απαξιω...λεγε οτι σου κατεβει στο πρακτορικο σου κεφαλι. ΚΥΠατζη...

η πραγματικη δημοκρατια των πολιτων ερχεται παρακρατικοι! κρυφτειετε καλυτερα!

Jimmy Kane είπε...

Μεγκουλίνα έχεις δίκιο.
Αν θες μπές στο
http://believinginnow.blogspot.com/2009/02/indymedia-power.html
και στο
http://believinginnow.blogspot.com/2009/02/indymedia.html
Πήρα απο πρωτοβουλία μου μια αναληψη ευθύνης και δεν την δημοσίευσαν.....

Αν μπορείς μην βάλεις το σχόλιο....

Ευχαριστώ J.K.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τον ρόλο απο τα indymedia του εξωτερικού και ιδιαιτερα των HΠΑ. Δεν πιστεύω ότι τα ελληνικά indymedia Αθήνας και Πάτρας χρηματοδοτούνται από καπιταλιστικούς και κρατικούς φορείς αλλά πιστεύω πως σίγουρα δεν λειτουργεί σαν μέσω αντιπληροφόρησης ίσα ίσα πολλές φορές παραπληροφορεί! Επίσης όλα αυτά τα σχόλια που γράφονται στο indymedia πιστεύω ότι τα περισσότερα δεν είναι απο άτομα που ασπάζονται τις ιδεές που προτάσονται σε αυτό το μέσο αλλά το ότι είναι από άλλα άτομα με σκοπό την σύγχηση ιδεολογική και μη. Τέλος η οργάνωση των κινημάτων γίνεται στους δρόμους και τις γειτονιές πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους και όχι απρόσωπα και πίσω απο ανονυμία! Ένας απλός αναρχικός!

Ανώνυμος είπε...

καλα,αυτα εχουν αποδειχθει οτι δεν ισχυουν εδω και κατι χρονια.
θα ηταν τιμη σου να ελεγες οτι εχεις αδικο αφου διαβαζες λιγο για το θεμα.
αλλα τι λεω ε.
γκεμπελισμος λεγεται αυτο.λεγε λεγε κατι θα μεινει

pirateincl είπε...

το θέμα του ρόλου του ιντιμίντια εχει απαντηθεί τεκμηριωμένα εδώ
http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2012.01.02__o_rolos_ton_indymedia.html

Απο ποιους διαχειρίζεται, την συστημική προπαγάνδα που ανακυκλώνει σε κρίσιμες περιόδους ευνουχίζοντας και αποπροσανατολίζοντας αναρχικούς, μαρξιστές και ανένταχτους και την άμεση σχέση του με τα πρότζεκτ "ελέυθερου λογισμικού" που χρησιμοποιούνται απο τις μυστικές υπηρεσίες και χρηματοδοτούνται απ τα ιδρύματα του Σορος, απο τον Λευκό Οίκο κλπ..