Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2007

Παρατηρητήριο του Ελσίνκι: το σταυροδρόμι της κατασκοπείας

Τι είναι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι; Ποία συμφέροντα εξυπηρετεί; Γιατί παρεμβαίνει στα εσωτερικά διαφόρων χωρών; Από που προέρχεται και πως χρηματοδοτείται; Ποία η σχέση του Π. Δημητρά, του Γ. Βαλλιανάτου, του Ιού της Ελευθεροτυπίας και άλλων γνωστών παραγόντων του δημόσιου βίου;

Με συγκεκριμένα, ακλόνητα στοιχεία, στο πάρακάτω άρθρο, αποδεικνύεται, ότι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, είναι οργάνωση που προέρχεται από τον κόσμο της κατασκοπείας των ΗΠΑ και αποσκοπεί στο να παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών. Όλα αποκαλύφθηκαν όταν το 2006 στελέχη του συνελλήφθησαν στην Μόσχα ως κατάσκοποι των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.Παράρτημα του Παρατηρητήριου έχει δραστηριοποιηθεί έντονα και στην Ελλάδα, ενώ βρίσκεται στο απυρόβλητο, γιατί υποστηρίζεται από ισχυρά κέντρα εξουσίας.

http://www.hrw.org/
http://www.greekhelsinki.gr/bhr/english/index.html

γράφει ο Διονύσης Αρώνης

Αίσθηση προκάλεσε σε όλο τον κόσμο η εμπλοκή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» στο σκάνδαλο κατασκοπείας (klik) που ξέσπασε στην Μόσχα το 2006.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της FSB (μυστική υπηρεσία της Ρωσίας, διάδοχος της KGB), σε ένα πάρκο στα περίχωρα της Μόσχας συνελήφθησαν τέσσερις Βρετανοί «διπλωμάτες» κι ένας Ρώσος συνεργός τους. Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα «οι Βρετανοί πράκτορες είχαν κατασκευάσει έναν «υπαίθριο δέκτη πληροφοριών», που ήταν καμουφλαρισμένος ως μια απλή... πέτρα τοποθετημένη σε ένα πάρκο. Ο μηχανισμός με την χρήση ενός υπολογιστή τσέπης, ήταν σε θέση να παραλαμβάνει από απόσταση 20 μέτρων πληροφορίες που έφερναν πληροφοριοδότες και υπάλληλοι της βρετανικής πρεσβείας.

Οι ρωσικές υπηρεσίες έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα του δικτύου των διπλωματών-κατασκόπων, στο οποίο συμμετείχαν ο εκπρόσωπος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στη Ρωσία Πολ Κρόντον, ο 27χρονος ΄Β γραμματέας της πρεσβείας Μαρκ Ντόου, ο οποίος μεταμφιεζόταν σε φοιτητής και δύο υπάλληλοι, ο 30χρονος Κρίστοφερ Πιρτ και ο 32χρονος Αντριου Φλέμινγκ, «οι οποίοι σύχναζαν και εργάζονταν διαρκώς γύρω από την "πέτρα"». Οι ρωσικές αρχές δεν δημοσιοποίησαν το όνομα του Ρώσου συνεργού.
Μεταξύ των «καθηκόντων» της ομάδας Βρετανών κατασκόπων ήταν και η χρηματοδότηση ορισμένων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία και μάλιστα σε ασταθείς περιοχές όπως ο Καύκασος, η Σιβηρία κλπ
Σχετικό αποκαλυπτικό βίντεο από την επιχείρηση προβλήθηκε στην εκπομπή «Ειδικός ανταποκριτής» του τηλεοπτικού δικτύου Rossiya.

Οι λογαριασμοί

Αν και το βρετανικό Φόρειν Όφις διέψευσε μετά «βγδελυμίας» την εμπλοκή του στην υπόθεση, στην εκπομπή αποκαλύφθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων όπου φαίνονται εμβάσματα πολλών χιλιάδων βρετανικών λιρών, που κατέθεταν απευθείας στελέχη του πολιτικού τμήματος της βρετανικής πρεσβείας. Στην πρώτη σειρά των αποκαλύψεων βρέθηκε το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι της Μόσχας. Όπως απεδείχθη από το «άνοιγμα» των λογαριασμών του, τον Οκτώβριο 2004, βρετανός κατάσκοπος μεταβίβασε στον λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης 23.000 λίρες.
Η επικεφαλής της οργάνωσης Ludmilla Alexeyeva, κατήγγειλε ότι πρόκειται για σκευωρία, αφού οι αποκαλύψεις έγιναν λίγο πριν η ρωσική Δούμα ψηφίσει νομοσχέδιο που περιορίζει την δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ρωσία.

Ωστόσο οι καταγγελίες της κ. Alexeyeva, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι έπεσαν μάλλον στο κενό, αφού όλοι γνωρίζουν το βιογραφικό της. Η κ. Alexeyeva, η οποία εργαζόταν επί σειρά ετών ως εκφωνήτρια του …προπαγανδιστικού αμερικανικού ραδιοσταθμού «Radio Free Europe» ο οποίος εξέπεμπε στην Σοβιετική Ένωση με σκοπό την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος. Έτσι εκτιμάται ότι οι σχέσεις της με υπηρεσίες δυτικών χωρών είναι μακρόχρονες και άριστες.

Στην Ελλάδα μεγάλη δημοσιότητα πήραν οι «πικάντικες» πτυχές της υπόθεσης (η πέτρα, οι κατάσκοποι κλπ) υποβαθμίστηκε όμως εντελώς το ζήτημα της χρηματοδότησης του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι από Βρετανούς πράκτορες. Ο λόγος; Μάλλον η αμηχανία, αφού ως γνωστόν το Παρατηρητήριο δραστηριοποιείται έντονα και στην χώρα μας και κατά καιρούς έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις, ενώ ουδέποτε έχουν απαντηθεί σοβαρά, τα επίμονα ερωτήματα για την χρηματοδότησή του και για το τελικά τι αντιπροσωπεύει και τι εξυπηρετεί.

Τι είναι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι.

Το 1975, στο Ελσίνκι, με πρωτοβουλία της Σοβιετικής Ένωσης υπογράφεται με τις ΗΠΑ συμφωνία με σκοπό τις εγγυήσεις για μία όσο το δυνατόν ειρηνική συνύπαρξη Ανατολής -Δύσης. Οι Αμερικανοί ως αντάλλαγμα απαίτησαν από την ΕΣΣΔ να αποδεχθεί ορισμένες δεσμεύσεις, σε ζητήματα όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για να ελέγχονται οι δεσμεύσεις της ΕΣΣΔ, ο πυρηνικός φυσικός Αντρέι Ζαχάρωφ και Σοβιετικοί αντικαθεστωτικοί ιδρύουν το «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Σύντομα όμως η Σοβιετική πλευρά άρχισε να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι η συμφωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν στην πραγματικότητα πρόσχημα για την ανάμειξη της Δύσης σε εσωτερικές υποθέσεις της και κατήγγειλε ότι η οργάνωση ελέγχεται άμεσα από τις ΗΠΑ.

Το 1982 ιδρύεται στην Δύση η διεθνής οργάνωση International Helsinki Federation for human rights (IHF) με σκοπό να ελέγχει αν παραβιάζονται οι Συμφωνίες του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις κομμουνιστικές χώρες. Βασικό ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης ήταν ο αντικομουνιστής πολυεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος.

Μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθούν να παραμένουν το αντικείμενο της οργάνωσης, όμως αυτή την φορά το πεδίο δράσης της είναι οι διάφορες μειονότητες ανά την υφήλιο και ο «αγώνας εναντίον του εθνικισμού και του ρατσισμού».
Όμως, σε πολλές χώρες συνεχίστηκαν οι επίμονες καταγγελίες ότι η δράση της οργάνωσης είναι προσχηματική και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν απλώς πρόφαση για την παρεμβατικότητα του Παρατηρητηρίου, η οποία έχει κίνητρα πολιτικά και κατευθύνεται –όπως καταγγέλλουν- από κέντρα εξουσίας πέραν του Ατλαντικού.

Η ηγεσία του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι

Ο κατάλογος των επικεφαλής της οργάνωσης μοιάζει να βγαίνει κατ ευθείαν από σελίδες μυθιστορήματος του Ζεράρ ντε Βιλέ! Ας λοιπόν από ποίους αποτελείται το Διοικητικό Συμβούλιο του Παρατηρητηρίου, (http://www.ihf-hr.org/cms/cms.php?sec_id=1&pag_id=4) πρόεδρος του οποίου μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν η κ. Ludmilla Alexeyeva, που προαναφέραμε.

Karl Johannes von Schwarzenberg, κόμης. Αυστριακός γαλαζοαίματος, φανατικός αντικομουνιστής, -το καθεστώς είχε μάλιστα κατασχέσει την οικογενειακή περιουσία του στην Τσεχοσλοβακία- και ηγετικό μέλος του Παρατηρητηρίου από το 1985. Υπήρξε σύμβουλος του Τσέχου Προέδρου Χάβελ. Το όνομά του φιγουράρει στην λίστα προσκεκλημένων της λέσχης προσωπικοτήτων Μπίλντερμπεργκ καθώς και στο προεδρείο του «Ατλαντικού Ινστιτούτου» ενός οργανισμού που ιδρύθηκε το 1961 με σκοπό, όπως αναφέρει το καταστατικό "a sort of public support arm of NATO." Η λίστα του Προεδρείου του Ινστιτούτου περιλαμβάνει περί τα 100 ονόματα μεταξύ των οποίων ο μακαρίτης Ανιέλλι της Φίατ, ο αμερικανός υπουργός άμυνας Ν. Ράμσφελντ, ο πολυεκατομμυριούχος Ρότσιλντ κ.α.

Ralf Dahrendorf, λόρδος. Βρετανός καθηγητής κοινωνιολογίας γερμανικής καταγωγής, μέλος της βρετανικής Βουλής των Λόρδων, θεωρητικός της νατοϊκής ιδέας, φανατικός αντικομουνιστής, και οπαδός του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Υποστήριξε (!) με πάθος την πρόσφατη αμερικανική εισβολή στο Ιράκ: «Οι αξίες της ελευθερίας και της κοινωνίας μας πρέπει να υπερασπιστούν, αν χρειαστεί και με την χρήση βίας». (Εφημερίδα των Ευαγγελιστών, Φραγκφούρτη, 20-4-2003). Θαυμαστής και φίλος του Τζωρτζ Σόρος τον οποίο παρομοιάζει με τον Ρομπέν των Δασών. Ως οπαδός της «πλανητικής κοινωνίας» έχει εκφράσει την μουσολινικής έμπνευσης άποψη ότι στην «μετα-εθνική κοινωνία η δημοκρατία έχει φάει τα ψωμιά της».

Timothy Garton Ash, καθηγητής της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας, στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάντφορτ –ιδεολογικό λίκνο της «ιντελιγκέντσιας» που γέννησε τα «γεράκια» του Μπους- ειδικευμένος σοβιετολόγος και μέλος του ιδρύματος Χούβερ (sic)! Στην λίστα των «οικουμενικών πολιτών» της κλειστής λέσχης προσωπικοτήτων Μπίλντερμπεργκ. Ως μελετητής των ανατολικοευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών, στο βιβλίο του “The File” (ο φάκελος) περιγράφει τις εμπειρίες του από τον σκοτεινό κόσμο της κατασκοπείας, αφού οι δραστηριότητές του τον είχαν θέσει στο στόχαστρο της ανατολικογερμανικής Στάζι. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ασχολήθηκε με …Βαλκανικά θέματα.

Anton Pelinka. Αυστριακός, καθηγητής στο Χάρβαντ, το Στάνφορντ κ.ά. Ειδικευμένος αναλυτής των διαδικασιών αποσταθεροποίησης των καθεστώτων της Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Γιουγκοσλαβίας!

Jacques Rupnik, Γάλλος πολιτειολόγος και σοβιετολόγος. Ειδικός του BBC στα θέματα της Ανατολικής Ευρώπης το 1977-1982. Μετά την πτώση του τείχους ασχολήθηκε με βαλκανικά θέματα. Διετέλεσε και σύμβουλος του Τσέχου πρόεδρου Βάσλαβ Χάβελ το 1990-1992. George Soros. Πασίγνωστος πολυεκατομμυριούχος και οπαδός της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας έχει ταυτίσει το όνομά του με την έννοια του «αμοραλισμού» στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Από τα ιδρυτικά στελέχη του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, θεωρείται από τους σημαντικότερους χρηματοδότες του. Ιδρυτής μίας σειράς ιδρυμάτων σε χώρες της Βαλκανικής.

Τα σύντομα βιογραφικά των μελών του ΔΣ του Παρατηρητηρίου έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον ελληνικό και ξένο Τύπο και επιβεβαιώνονται εύκολα με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Το ελληνικό Παράρτημα

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι ιδρύθηκε το 1992 και φυσικά δεν αποτελεί μία άσχετη οργάνωση, όπως κάποιοι έσπευσαν να ισχυριστούν μετά το σκάνδαλο με τους Βρετανούς κατασκόπους. Ιδρύθηκε «με παρότρυνση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι-IHF» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του και συνεργάζεται στενά με την κεντρική οργάνωση. Η παρεμβατική διάθεση του Παρατηρητηρίου στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας έγινε συχνά αφορμή για έντονη κριτική και έχουν εκφραστεί κατηγορίες ότι η δράση του ουσιαστικά εξυπηρετεί την πολιτική των ΗΠΑ

Στην Ελλάδα, η οργάνωση υποστηρίζεται από ορισμένους πολιτικούς, (Γ. Παπανδρέου κλπ) και άλλες προσωπικότητες. Το ΔΣ αποτελείται από τους:


Γρηγόρης Βαλλιανάτος Πρόεδρος, Kevin Boyle Μέλος, Ορέστης Γεωργιάδης Μέλος, Παναγιώτης Δημητράς Μέλος, Dimitrina Petrova Μέλος.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στηρίζεται και από ορισμένους Έλληνες δημοσιογράφους. Συνεργάζεται με τον «Ιό της Ελευθεροτυπίας», τον οποίο χαρακτηρίζει ως την «καλύτερη δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα του ελληνικού Τύπου» .greekhelsinki.gr/bhr/greek/index.html, με τον συγγραφέα Νίκο Δήμου, τον οποίο συγκαταλέγει στους χορηγούς, μαζί με την Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, την αυστριακή κυβέρνηση, το ελληνικό ΥΠΕΞ κλπ, ενώ στις ιστοσελίδες του προβάλλονται άρθρα του Τάκη Μίχα, του Θ. Τριαρίδη, του Πάσχου Μανδραβέλη, του Ριχάρδου Σωμερίτη κ.ά


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου 2006 του περιοδικού Ρεσάλτο http://www.resaltomag.gr/39.mag


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνδρες στην τελευταία φωτογραφία είναι επώνυμοι;Δεν τους αναγνωρίζω.Το άρθρο σου είναι εξαιρετικό!

theodore είπε...

Eύχομαι πάντα γερά κι αριστερά.
Ξεσκέπασμα στους δήθεν "αριστερούς",στους ρόζ αριστερούς του Κολωνακίου.

Καλή συνέχεια.

Υ.Γ. Σε προσθ΄ρτω πάραυτα στα αγαπημένα μου blogs

Ανώνυμος είπε...

Ο ένας είναι ο Γ. Βαλλιανάτος πρώην σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου, επιχειρηματίας, συνδικαλιστής κλπ κλπ
Γόνος καλής οικογένειας με εξαιρετική παιδεία, όμως, έχει γίνει γραφικός με την εμμονή του σε ορισμένα θέματα. Έχει εκτεθεί με ανιστόρητες απόψεις του περί ομοφυλοφυλίας του Μ. Αλεξάνδρου και γενικώτερα με την εμπλοκή του στο εκσυγχρονιστικό λόμπυ περί τον Σημίτη, αλλά και άλλα παράκεντρα εξουσίας

Δίνει την εντύπωση ότι μισεί αυτή την χώρα επειδή οι πολίτες της δεν τον παραδέχονται, όπως ο ίδιος θα περίμενε.

Ο άλλος δεν γνωρίζω

Μ

Ανώνυμος είπε...

M
Eυχαριστώ!

Χειμαρριώτης είπε...

Μεγκουλίνα είσαι κούκλα... φαρμακερή!
Μπράβο που έχεις τα cohones
που πολλοί "άνδρες" δεν έχουν
και λες την αλήθεια!
Όρμα τους!

ΠΑΣΟΚ Πατριωτικό και Σοσιαλιστικό!
Πατρίδα ή Θάνατος!

Ανώνυμος είπε...

ορμα Μεγκουλινάρα και σκίσε τους. Είμαστε μαζί σου

akritas είπε...

Ως γνωστό ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ουράνιου Τόξου είναι το Greek Helsinki του περίεργου Δημητρά.

Με βάση μιας μελέτη , η οποία από τα μέσα της δεκαετία του 90 έχει κάνει το γύρω του κόσμου και με διαστρεβλωμένα διάφορα στοιχεία (ιστορικά, αριθμούς) περί της ύπαρξης και καταπίεσης της «Μακεδονικής» μειονότητας στην Μακεδονία μας η Ελλάδα ξαφνικά γίνεται χώρα τριτικοσμική.

Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος των Συμφωνιών του Ελσίνκι αναφέρεται ρητώς ανάμεσα στους χρηματοδότες του η σκοπιανή οργάνωση «Macedonian Human Rights Movement of Canada» με πρόεδρο τον Bill Nicholov.

Σας υπενθυμίζω λοιπόν τι είχε γράψει ο κύριος Nicholov σε δημόσιο forum συζητήσεων τον Οκτώβριο του 1998:

« Ελλάδα- το ρολόι χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της από τρία έθνη. Η Ελλάδα- θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους «Mακεδόνες», τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία.Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Έλληνες?
Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική.»

περισσότερα και κυρίως τα λινκ στο


http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2007/08/blog-post.html

Kostas (a.k.a. Black Sheep) είπε...

Πολύ καλό άρθρο. Έχω γράψει και εγώ πολλές φορές για το Παρατηρητήριο σε εφημερίδες και στο blog μου.
Σας έκανα add στα links.

Γέρος είπε...

Μπράβο, κοπέλα μου! Εξαιρετική δουλειά έχεις κάνει. Συνέχισε έτσι. Πρέπει να ξέρουμε τους "Εφιάλτες" που κτυπούν την Πατρίδα από παντού. Ο κόσμος έχει ανάγκη από πληροφόρηση.
Όμως, όλοι δαύτοι δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν τόσο ασύδοτα, τουλάχιστον εντός Ελλάδος, αν είχαμε κυβερνήσεις σοβαρές. Κάποτε πρέπει να καταπιαστείς και με την "Αντιεθνικιστική" και το "Ο. Τόξο".

Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

"Ποία η σχέση του Π. Δημητρά, του Γ. Βαλλιανάτου, του Ιού της Ελευθεροτυπίας και άλλων γνωστών παραγόντων του δημόσιου βίου;"

Καμμιά «αντιρατσιστική» οργάνωση δεν θα δείτε να εκδίδει ανακοινώσεις (ή να καίει την Αθήνα) για την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Καμμιά οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα δείτε να επεμβαίνει για την προστασία της δασκάλας από το τουρκικό παρακράτος. Κανέναν Δημητρά δεν θα δείτε να προσφεύγει στα Ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Κανέναν «Ιό» δεν θα δείτε να φωνάζει για μια δασκάλα που έβαλε τους μααθητές της, 1χριστιανούς και μουσουλμάνους, πάνω από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου. Κανένα φιλελεύθερο ιστολόγιο του Διαδικτύου δεν θα δείτε να κρεμά μπανεράκια και κορδελίτσες για την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία, διεθνής συνωμοσία,....
Γεια.....
URL : www.siopi.gr

πολυτεχνίτης είπε...

Η κ. Alexeyeva, η οποία εργαζόταν επί σειρά ετών ως εκφωνήτρια του …προπαγανδιστικού αμερικανικού ραδιοσταθμού «Radio Free Europe» ο οποίος εξέπεμπε στην Σοβιετική Ένωση με σκοπό την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος.

Αυτή είναι μη αξιόπιστη, αλλά FSBίτες, KGBίτες και τα καλόπαιδα του Πούτιν είναι αξιόπιστοι ε; Εδώ οι άνθρωποι έφτασαν να βάλουν βόμβες σε πολυκατοικίες στη Μόσχα για προβοκάτσια σε βάρος των Τσετσένων και θα κωλώσουν σε ένα λογαριασμό τραπέζης και σε μια πέτρα - πομπό; Καλά λέω γω, άμα μας βολεύει κάτι, κι ο γάιδαρος πετάει...

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη ενημερωση....μπραβο...keep walking κατα...George.....

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί του ΕΠΣΕ έχουν αποθρασυνθεί για τα καλά. Τώρα δικάζουν ... κυβερνητικό στέλεχος (!!) για συκοφαντική δυσφήμιση. Ευτυχώς που έχουν το θράσος και το δημοσιεύουν για να ασκήσουν ψυχολογική βία, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ κι έτσι το μαθαίνουμε. Πρέπει ο ελληνικός λαός, ο οποίος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και αγνοεί όλως δι όλου πού πάνε τα λεφτά του (το ΕΠΣΕ συντηρείται από το ελληνόφωνο ΥΠΕΞ), σε κάποια στιγμή να ξυπνήσει και να τους πάρει παραμάζωμα όλους δαύτους.
Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ενημερωθεί. Υπάρχει απίστευτη ποσότητα άγνοιας, έλλειψης ενημέρωσης, οι Έλληνες πολίτες δεν ξέρουν τίποτε για όλα αυτά. Από πού να τα μάθουν άλλωστε; Από τις εφημερίδες, ή την τηλεόραση; Ας κάνει κάποιος μία δημοσκόπηση κι ας ρωτήσει τι θα πει "ΕΠΣΕ". Πόσοι λέτε να ξέρουν πανελληνίως;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ιστορία αυτή με τις ΜΚΟ. Τα σοβαρά κράτη, όπως η Ρωσία, το Ισραήλ κ.ά., άρχισαν να τους βάζουν "χέρι". Μόνο στην Ελλάδα εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα.