Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: εθνικιστική προπαγάνδα προφανώς υποκινούμενη από κρατικές υπηρεσίες αναπαράγεται από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Τι κάνει η ΕΣΗΕΑ;


Ανατριχιαστική ομοιότητα έχει το περιεχόμενο προπαγανδιστικής ιστοσελίδας με κείμενο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία για το Σκοπιανό.

Το ένα έχει τίτλο «Τα δέκα μυθεύματα της ελληνικής προπαγάνδας» και έχει αναρτηθεί στην γνωστή προπαγανδιστική σελίδα bulgarmak.org

Το άλλο, είναι του Ιού της Ελευθεροτυπίας και έχει τίτλο «Οι δέκα μύθοι του Σκοπιανού»

Πολλές φορές το περιεχόμενο της προπαγανδιστικής ιστοσελίδας (η οποία είναι γραμμένη σε άψογα ελληνικά) αναπαράγεται ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας.

Εδώ είναι η προπαγανδιστική ιστοσελίδα
Εδώ είναι το κείμενο του Ιού της Ελευθεροτυπίας

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας Bulgarmak είναι προγενέστερο από το άρθρο του Ιού. Το συγκεκριμένο κείμενο το γνωρίζουμε εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια.

Το πως ο Ιός της Ελευθεροτυπίας έκανε μία τέτοια γκάφα ίσως να έχει την εξήγησή του. Μία εκδοχή είναι η εξής:
την εποχή που (αντι)γράφτηκε το κείμενο του Ιού (Οκτ. 2005), η προπαγανδιστική ιστοσελίδα ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. Το γνωρίζουμε γιατί την παρακολουθούσαμε συστηματικά. Αρχικά μάλιστα δεν είχε δική της διεύθυνση, αλλά υπαγόταν σε μία εταιρεία με δωρεάν ιστοσελίδες.(θα θυμηθούμε την παλιά διεύθυνση). Όμως, κάποια στιγμή απέκτησε δική της url (http://www.bulgarmak.org/) και ξανάκανε την εμφάνισή της ...ανανεωμένη και συμπληρωμένη!

Η ιστοσελίδα bulgarmak θεωρείται κλασικού τύπου προπαγανδιστική προσπάθεια υποκινούμενη όπως λέγεται μάλλον από βουλγαρικές ή αμερικανικές υπηρεσίες και εμφορείται από πρωτοφανές μίσος και βουλγαρικό εθνικισμό. Τόσο, που στην κορυφή της έχει το τσιτάτο:

"...Ο Τσάρος μας και πάλι, θα ζώσει το σπαθί θα σφάξει τους εχθρούς του, ξανά κι απ' την αρχή..."

Η ΜΑΝΙΑ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ;

την αποκάλυψη οφείλουμε στην διαδικτυακή εφημερίδα AegeanTimes
(αναθεωρημένο)

38 σχόλια:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ο ρόλος του "ιού" είναι πιά φανερός μετά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα για τους μουσουλμάνους της Θράκης, για τον ρόλο της εκκλησίας στην Επανάσταση,τώρα για το Σκοπιανό...Καλύτερη ανθελληνική προπαγάνδα δεν γίνεται. Αλλά ξέχασα, εμείς είμαστε αμόρφωτοι εθνικιστές ενώ οι "ιοί" διαβασμένοι προοδευτικοί που βλέπουν μακριά...

Ανώνυμος είπε...

Σε πρώτη ανάγνωση μάλλον έχεις δίκιο. Αλλά ο Τρίμης δεν είναι γεν. γραμματέας της ΕΣΗΕΑ. Απλά μέλος Διοικητικού Συμβουλίου είναι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το προφανώς από υπηρεσίες πού κολλάει; Έχεις κάνα στοιχείο ή απλά αμολάς μια ρετσινιά κι όποιον πάρει ο Χάρος; Δεν έχουν δικαίωμα στην άποψή τους ή μόνο τη δική σου πρέπει να αναχαράζουν;

Ανώνυμος είπε...

το προφανώς από υπηρεσίες, το καταλαβαίνεις όταν διαβάζεις την ιστοσελίδα. γι αυτό και λέμε προφανώς και δεν βγάζουμε και το ...μισθολόγιο του συγγραφέα

Θα ανατρέξω μελλοντικά σε στρατιωτικό εγχειρίδιο περί προπαγάνδας και τότε θα δεις ποία είναι τα όρια της κρατικής προπαγάνδας και της προσωπικής άποψης, που εσύ νομίζεις ότι είναι η boulgMak,org.

Εσύ τι είσαι και υπερασπίζεις τον βουλγαρικό εθνικισμό;

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την ιστοσελίδα BULGARMAK θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ενός Εδεσσαίου μοναχικού συνταξιούχου της ΔΕΗ , ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΙΔΗ, ετών 61, που εδώ και χρόνια κάνει τα πάντα για να προκαλέσει την προσοχή επάνω του.
Είναι όλη μέρα στον υπολογιστή αλλά έκανε και συστηματική έρευνα την οποία φυσικά περιόρισε μόνο σε ότι εξυπηρετούσε την βουλγαρική θεωρία για τη Μακεδονία. Η αλήθεια είναι ότι στην Έδεσσα υπήρχε μεγάλη Βουλγαρική κοινότητα η οποία παρέμεινε στην πόλη για διάφορους λόγους αλλά πλέον αυτοί προσχώρησαν στο ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ που μιλάει για δοξασμένους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Η λέξη Βούλγαρος δεν είναι πολύ ελκυστική.
Έχει μηνύσει εκατοντάδες κόσμου, μέχρι και το υπουργείο πολιτισμού για απάτη σχετικά με τη μάσκα του Αγαμέμνονα! Δημοσίευσε μία φωτογραφία του στο προξενείο της Βουλγαρίας προκειμένου να τον θεωρήσουν πράκτορα κλπ.
Η Βουλγαρία δεν έχει πλέον ΚΑΝΕΝΑ λόγο για τέτοιου είδους προπαγάνδα κι έτσι έμεινε στον άερα όλη του η προσπάθεια να υποστηρίξει την Βουλγαρική καταγωγή των Μακεδόνων.
Επιδιώκει να ενταχθεί στους φιλοσκοπιανούς του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ από τους οποίους έχει φάει ξύλο δύο φορές. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα του ψεύτικο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ μανιφέστο το οποίο υποτίθεται συνυπογράφει και το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. Η οργάνωση του για τα ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ δικαιώματα… αποτελείται από ΜΟΝΟ έναν άνθρωπο… ΔΕΝ είναι σύλλογος, και δεν υπάρχει καν μία δεύτερη υπογραφή. Υποστήριξε τον παπα-Tσαρκνιά στην διαμάχη του με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ αλλά πλεόν ο παπάς τα ξαναβρήκε με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ , αυτόν όμως τον κυνηγούν ακόμα οι Σκοπιανοί.
Συνήθως απασχολεί τα δικαστήρια της Έδεσσας διότι παιδάκια του πετάνε πέτρες στα τζάμια.
Είναι μόνος του και δεν έχει καμία απολύτως ισχύ αλλά κατάφερε να κάνει την ιστοσελίδα του να εμφανίζεται τέταρτη στο google με τον όρο Macedonia. Οι εθνικιστικές εφημερίδες έδωσαν διαστάσεις στο θέμα κι αυτός έχει εθιστεί στο να προκαλεί πανελλάδικά για τα εξωφρενικά του συμπεράσματα. Δυστυχώς πολύ συχνά μπερδεύει πραγματικά με ψεύτικα στοιχεία, χρησιμοποιεί ακόμα και ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ πηγές και φυσικά εμφανίζει τη σφαγή 5 τούρκων ισότιμη ως έγκλημα με τη σφαγή 5000 Ελλήνων. Μην τον διαφημίζετε λοιπόν και στέλνετε κόσμο προς την ιστοσελίδα του.

ΠΟΤΕ η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ τα τελευταία χρόνια δεν έκανε τέτοια προπαγάνδα και υπάρχουν δηλώσεις Βουλγάρων αξιωματούχων που τον αποκαλούν παρανοϊκό.

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky είπε...

"Η ΜΑΝΙΑ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ;"

Λυπάμαι που To Παρατηρητήριο του El Kinky είναι υποχρεωμένο να σας καταγγείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά αυτό που γράψατε μας δίνει υλικό για τρεις σοβαρότατες καταγγελίες:

1) Στρέφεστε κατά του δικαιώματος των εκδοτών να αυτοπροσδιορίζονται ως τυφλοί.

2) Είναι ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στους τυφλούς. Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να πιστεύετε ότι ένας τυφλός δεν μπορεί να γίνει εκδότης;

3) Tα κεφαλαία γράμματα στο ίντερνετ υποδηλώνουν δυνατή φωνή και αυτό παραβιάζει το δικαίωμά μου στην ησυχία. Θα σας καταγγείλω μαζί με τον παπά του Αη Δημήτρη που βαράει δυνατά την καμπάνα.

Εκτός από όλα τα παραπάνω η αναφορά σας στη διαδικτυακή εφημερίδα Aegean Times υποδηλώνει αλυτρωτικές βλέψεις των Ελλήνων στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η αναφορά σας στη γκάφα του Ιού, πέραν του ότι στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, είναι ρατσιστική συμπεριφορά προς τη συμπαθή τάξη των μικροβίων.

Ανώνυμος είπε...

na mou faei ti poutsa i kolo boulgaria efage oraio ddos to gamioliko site apo mena tora na mas fan ta rxidia

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρουσες οι λεπτομέρειες για τον συγγραφέα της σελίδας. Είχα ακούσει και εγώ για κάποιον "μοναχικο τύπο", στο διαδίκτυο, όμως δεν γνώριζα ότι πρόκειται για την bulgarmak.

Ωστόσο άγνωστε σχολιαστή, επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για την "μοναχικότητα" του συγγραφέα. Τα όσα αναφέρει η σελίδα, είναι συγκροτημένα από προπαγανδιστικής άποψης και συνεχίζουν να αποτελούν επιχειρήματα οργανωμένων κέντρων

Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι ο Ιός αντέγραψε κατά λέξη αυτές τις "δέκα θέσεις" χωρίς να αναφέρει την πηγή.

Ίσως να υπάρχει και άλλη πηγή, εννοώ ότι ο δεκάλογος ασφαλώς δεν είναι έμπνευση του "μοναχικού αυτού ανθρώπου" αλλά από κάπου τα είδε τα αντέγραψε και εκεί να βρίσκεται το συγκροτημένο κέντρο προπαγάνδας (σίγουρα όχι πιά βουλγαρικό αλλά ίσως σκοπιανό δηλ cia). Ίσως από εκεί να τα αντέγραψε και ο Ιός...


mgl

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ενδιαφέρον σήμερα το πρωί το bulgarmak.org ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τότε προφανώς είσαι κι εσύ μανιακός και συνωμοσιολόγος. Κι όλο για μισθολόγια μιλάς και τίποτε δεν δείχνεις.

Ανώνυμος είπε...

Το bulgarmak είναι δημιούργημα οργανωμένης ομάδας προπαγανδιστών με τεράστια databases και άφθονη οικονομική υποστήριξη το πιθανότερο από George Soros.

Κατάφερε να είναι το πιό πολυσυζητημένο site στην Ελλάδα

Οσο για τον φερόμενο ιδιοκτήτη του είναι άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο με προσβάσεις και στήριξη εντός και εκτός Ελλάδας

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κάνετε λάθος. Η IP της σελίδας bulgarmak είναι από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Για να ξέρετε από που προέρχεται η προπαγάνδα

Ανώνυμος είπε...

προς σύντροφο
ευχαριστώ για τα μυνήματα περιμένω τα στοιχεία
Μεγκουλίνα

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΩ ΤΟΥ !!! NA τα στοιχεία του!

Nikolaos Stoidis
Private Registration US
P O Box 99800
EmeryVille
CA
94662
United States
Phone: +1.5105952002
E-mail: contact@myprivateregistration.com
Inktomi Corporation
701 First Ave
Sunnyvale
CA
94089
United States

Netblock Admin
+1-408-349-3300
rauschen@yahoo-inc.com

Abuse:
Network Abuse
+1-408-349-3300
network-abuse@cc.yahoo-inc.com


Που είναι οι Ελληνες CRACKERS? Ξεφτιλιστήκαμε!

Skinious είπε...

Αναγνώστης από το 1974 ποθ πρωτοβγήκε η εφημερίδα, την σταμάτησα εδω και κάτι χρόνια, ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ των δημοσιευμάτων του ΙΟΥ. Για να δείτε δε, πόσο "δημοκρατικοί" και πατριώτες είναι, τους έστειλα και 2 mails εκνευρισμένος από τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα τους και ουδέποτε μου απάντησαν. Τους έχει ξεμπροστιάσει δεόντως και το ΡΕΣΑΛΤΟ. Τώρα πως ένας μεγάλος εκδότης ανέχεται τέτοιες βρώμικες προπαγάνδες μέσα στην εφημερίδα του, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Εδω κάνανε πρόσφατα συγκέντρωση μόνο και μόνο για να "διαδώσουνε" ότι ο Στρατός μας το 1912-13 έκανε "ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ!!" Τι να πεί κανείς.
Καλά να πάθουμε...

Ανώνυμος είπε...

Για όσους αμφιβάλλουν ότι η ιστοσελίδα www.bulgarmak.org έχει δυνατότητα να έχει στην διάθεσή της έγγραφα της ελληνικής αστυνομίας και φωτογραφίες που μόνο από συστηματική παρακολούθηση μπορούν να προέρχονται ας δει εδώ:

http://www.bulgarmak.org/mihailovski.htm

λοιπόν από ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ έχει στηθεί η σελίδα

σύντροφε τα στοιχεία!!!

Μεγκουλίνα

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο post.Mόνο εσύ και ο πολίτης γράφετε καλά.Κοίτα ​​​​​εδώ​​​​​

Ανώνυμος είπε...

Ρε γαμώτο δε λειτουργεί το http://www.bulgarmak.org/mihailovski.htm. Κάτι παίζει μάλλον. Θα έχει φάει τις επιθέσεις της ζωής του από crackers θα το πήρε πρέφα και το 'κοψε το παραμύθι...

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μου πεις πως ξέρεις τη στήριξη του Παπανδρέου στο παρατηρητήριο του Ελσίνκι; Από δηλώσεις στην τηλεόραση ή μήπως έχεις κανένα γραπτό στοιχείο; Αν είχες θα με βοηθούσες πολύ.

Ανώνυμος είπε...

τον αναφέρουν οι ίδιοι
είναι γενικά γνωστό αλλά το αναφέρουν και οι ίδιοι
εξ άλλου είναι γνωστή η σχέση Gap Βαλλιανάτου .

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμήστε , εγώ τον έχω γείτονα.ΜΕΝΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ! Κι ότι χαρτιά έχει στα χέρια του τα έχουν πολλοί άνθρωποι διότι αυτά κυκλοφορούν ως φειγβολάν στα μέρη μας.
Κι όταν σας λένε ότι είναι ΜΟΝΟΣ ... είναι ΠΟΛΥ ΜΟΝΟΣ. Έχει ΑΠΕΙΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ χρόνο και με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου κάνει τις έρευνές του. Μέχρι που λένε ότι του δίνει χρήμα και Ελληνική Υπηρεσία για να μπορούν να δικαιολογούν το φαγοπότι των μάυρων κονδυλίων που γίνεται στα σχετικά υπουργεία.
Δήθεν κίνδυνος και το μάυρο χρήμα πεφετει σύννεφο. Κι επειδή είναι ΜΑΥΡΟ ... κανείς ΔΕΝ μπορεί να επαληθεύσει εάν αυτό κατέληξε στην αντικατσκοπεία ή σε κάποιον κατασκευαστή πισίνας σε βίλα της Μυκόνου.
Ο Νικολάκης είναι μόνος , πατημένα εξήντα, και κάνει παρέα μόνο με έναν από τους τρελούς και πεινασμένους της Έδεσσας γνωστό με το όνομα RINGO. Αυτόν τον καιρό έχει κάτι ιστορίες με ένα χωράφι που διεκδικεί συγγενής του δια της χρησικτησιας. Η Έδεσσα είναι μικρή κι είμαστε όλοι συγγενείς και κουμπάροι.
Απλά κάποιοι άσχετοι από Αθήνα...ηδονίζονται με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Σταματήστε να το διαφημίζετε δωρεάν διότι στο google εάν δώσετε macedonia βγαίνει ΤΕΤΑΡΤΟΣ παγκοσμίως.
Η σελίδα του τώρα είναι πεσμένη...αλλά ίσως και από την πολύ επισκεψιμότητα! Ίσως να μην έχει πληρώσει για τόσο πολύ bandwith.

Ανώνυμος είπε...

Στον αποπάνω:

Ισχύει ότι το όνομα του παππού του ήταν Ιβάν Στογιάνωφ και του το άλλαξαν οι ελληνικές αρχές τη δεκαετία του 20, ή φούμαρα πουλάει; Είναι Έλληνες τελικά με σλαβομακεδόνικη συνείδηση ή εξελληνισμένος Βούλγαρος που ξέμεινε στην Ελλάδα;
Ο Ιός τι σχέση έχει μαζί του;

Ανώνυμος είπε...

Sigxaritiria gia tin epityxia bravo sto Aegean Times bravo se olous toys patriotes opou kai an anoikoun ideologika. Pera apo ta pisteuo mas ayti einai i patrida mas kai ayto to meros pou oi pappoudes mas para ta lathoi toys opoia kai an itan eftiaksan Eimaste oloi mia opikogeneia me ta provlimata mas kai ta lathi mas omos poite den prepei na afisoume toys ksenoyns na kanoyn tin ellada mia nea yugoslavia ta epomena xronia oso kai na eimaste sthn evropi pote den tha mas vlepon perissotero apo aploun katanalotes to mellon eksartatai apo to poso ikanoi imaste kai poso eksipnoi eimaste na eimaste panta enomenoi apenanti stous esvterikoys kai toys eksoterikous mas antipalous. An mporei kaneis ginetai na balete to arthro poy itan sto bulgarmak dioti den toi exo sosei kai thelo na to steilo se merika kalopeda pou misouyn ayti toi xora kai ayto pou einai Sas parakalo tha kanete megali eksipiretisi fantasteite ta moutra toys otan ta valo ta dio keimena dipla dipla Sas eyxaristo paidia kali dinami

Διονύσης είπε...

Φυσικά και υπάρχουν αλήθειες σε αυτά που λέει ο Ιός, είναι προφανές, όμως, ότι επιλέγουν μια μονομέρεια που φτάνει στα όρια της προπαγάνδας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά εγώ τον έχω γείτονα τον τύπο. Προσγειωθείτε. Τα χαρτιά που ανέβαζε κατά καιρούς κυκλοφορούν ως φειγ βολάν στην Έδεσσα.
Η IP του φυσικά είναι στην Καλιφόρνια γιατί έκανε ο νοίκιασε χώρο σe server των ΗΠΑ.
Ο άνθρωπος προσπάθησε να επιλύσει το υπαρξιακό του, απλά μετά εθίστηκε στο βρίσισμο και έβλεπε ΠΟΣΕΣ χιλιάδες κόσμου τον έβριζαν στον πλανήτη και χαιρόταν.
Διαθέτει κι ένα jeep Cherokee, μένει στο πατρικό του σπίτι και βρίσκεται στα όρια της παράνοιας. Μόλις έχω νεότερα σχετικά με την υπόθεση θα σας ενημερώσω.
Την ζημιά δε ντην κάνει αυτός. Την κάνουν κάτι ΙΟΙ, κάτι Παπαχελάδες, Μανδραβέληδες,Δήμου κλπ που επίσης αναζητούν δημοσιότητα με την ενασχόλησή τους με αυτά τα θέματα με το καχύποπτό ύφος απέναντι στην Ελλάδα που τους επιτρέπει να λένε ότι τους κατέβει χωρίς να ρισκάρουν τα δόντια τους

Ανώνυμος είπε...

Ο Στοϊδης ξεκίνησε ως χαϊδεμένο παιδί του Ιού που του είχε κάνει μάλιστα και δακρύβρεχτο αφιέρωμα όπως και στον Βοσκόπουλο και στους υπολoιπους ακτιβιστές του Vinozhito.
Ο Ιός έπαψε τις αναφορές στο συγκεκριμένο πρόσωπο όταν αποχώρησε από το Ουράνιο Τόξο επειδή άρχισε να λέει το αυτονόητο: ότι σλαβομακεδονική εθνότητα και γλώσσα ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ.
(Οι Σλαβομακεδονιστές είναι σαν τους γραφικούς νεο-κρητικούς που προσπαθούν να κατοχυρώσουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την κρητική διάλεκτο ως ξεχωριστή γλώσσα).

Σε μία περίοδο που παρατηρήθηκαν αρκετές αποχωρησεις από το Ουρανιο Τόξο (κυρίως λογω διαφωνιών σε θέματα οικονομικής φύσεως) ο Στοϊδης
ίδρυσε ξεχωριστή οργάνωση που έφερε την υπογραφή του ιδίου αλλά και του Καναδού Ντόνε Κατσώροφ/Κατσώρη, πρώτου θείου Έλληνα πρώην υπουργού που πρωτοστατούσε και πρωτοστατεί υπέρ της επιστροφής των ψευτομακεδόνων της ΣΝΟΦ στην Ελλάδα.

Η όποια στήριξη είχε αρχικά από πρώην οπαδούς του Ουρ.Τόξου και από βούλγαρους εθνικιστές του κόμματος του Συμεών φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλέον.
Οι Αμερικανοί άλλωστε δεν υποστηρίζουν "Μακεδόνες" με την λάθος εθνική συνείδηση.Όλα τα δολλάρια αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς τους σλαβομακεδονιστές των Σκοπίων.

Άλλωστε τα δημοσιεύματα του Στοίδη (τα οποία αποτελούσαν στεγνή αντιγραφή σε αρκετές περιπτώσεις από την εθνικιστική αρθρογραφία γειτονικών χωρών) λειτούργησαν μάλλον αφυπνιστικά για τους Έλληνες στο διαδίκτυο.Είναι πολύ πιθανόν ότι θα τα αποσύρουν μονίμως χάριν άλλων -"πολιτικά ορθών".

Ανώνυμος είπε...

Μεγκουλίνα ψάξε επίσης το άρθρο του Ιού για τις "παραδοσιακά κακές σχέσεις" Αρμενίων και Ελλήνων.
Στη συνέχεια σύγκρινέ το με προγενέστερο δημοσίευμα του τουρκικού INAF (του παράνομου ειδησεογραφικού πρακτορείου που λειτουργούσε στα κατεχόμενα της Κύπρου).
Η σύγκριση θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω πρόχειρο το αρχικό άρθρο του INAF όμως βρήκα ένα άλλο με παρεμφερές περιεχόμενο


Subject: GREEKS and ARMENIANS
THE ENEMY OF MY ENEMY IS MY FRIEND

p.59-65 THE TERROR DOSSIER AND GREECE
International Affairs Agency (INAF) - Istanbul - 1993
ISBN 975-7769-05 Copyright Cem Basar


http://web.archive.org/web/20001029102659/http://www.turkishforum.com/greece/enemy_of_my_enemy.html

Και ο ΙΟΣ:

Ξεχασμένος «εθνικός εχθρός»


ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ: ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΨΑΡΡΑ, ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΑΣ. ΙΟΣ e-mail


Ο εχθρός του εχθρού μου κατά κανόνα θεωρείται φίλος. Τι γίνεται όμως όταν φιλίες και εχθρότητες εναλλάσσονται, ανάλογα με τις ισορροπίες και τους βραχυπρόθεσμους στόχους της συγκυρίας;

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text?id=58398976,64122496,72020992,86859136

Ανώνυμος είπε...

Λες -και σωστά- ότι σλαβομακεδονικό έθνος ουδέποτε υπήρξε. Αυτό το μπέρδεμα με τα ονόματα, δλδ κάποιοι να ισχυρίζονται ότι είχαν βουλγάρικα ονόματα (π.χ. Φιλίποφ/Βοσκόπουλος, Στόικοφ/Στοΐδης) και το ελληνικό κράτος να τους τα άλλαξε, πώς ερμηνεύεται;

Ο Γιάννης Βοσκόπουλος, πρώτος ξάδερφος αυτού με το Ουράνιο Τόξο και νομάρχης Φλώρινας, γιατί ισχυρίζεται ότι είναι Έλληνας; Τον ίδιο -μετονομασθέντα ή μη- παππού δεν είχανε;

Ρωτάω εσένα που είσαι ντόπιος γιατί σίγουρα θα τα ξέρεις καλύτερα.

Ένας σύντροφος

Ανώνυμος είπε...

O bulgaromak itan grafikos alla pisw tou einai mistikes ipiresies! den iparxei kammia amfivolia.
I istoselida tou 'epese' gaiti kapioi antelifthisan oti kanei megaliteri zimia para kalo! Tha dis oti oi Slavotsobanides that to paixoun twra thimata!!!!!
Istoselides san to bulgaromak stin pragmatikotita apodiknioun tis Ellinikes theseis kalitera apo tous Ellines!!!!!
Simfwnw oto o epomenos stohos prepei na einai oi Totkospores tou NEKRATZA kai LIthoxou. i antethniki istoselida pou aneferai idi o filos!

Ανώνυμος είπε...

Καπου διαβασα οτι το ονομα τριμης, με συνδεσμο τον κουναλακη, ηταν πρωτο-πρωτο σε λιστα πληρωμων απο εγγραφα που κατασχεθηκαν της ελληνικης αιρεσης σαιεντολογιας που παρακολουθουσε και φακελωνε τους παντες. Κατι ειχε ψελλισει και ο εβερτ αλλα μετα το πνιξανε ως συνηθως.

Ανώνυμος είπε...

paidia mi stenaxorieste.riksame to site.mia omada pedion pou asxoleitai me hacking tools programmata hacking tools.an exete alla anthelinika site doste ta mas.steilte mas email : antwnisgreece@hotmail.com Crazynet xakers team.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία! Η μεγάλη υπόθεση της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ δεν έχει σχέση με... αναλύσεις αίματος και άλλα... μικροφοβικά του Πλεύρη, ούτε με το τι επώνυμο φέρεις (και τι υποτίθεται ότι σημαίνει).
Στην Ελλάδα υπήρχαν και υπάρχουν Καραγιώργηδες. Στη Σερβία Καρατζόρτζεβιτς. Είναι... συγγενείς; Ποιού... βαθμού; Και είναι Σέρβοι ή Έλληνες;
Ο τάδε Χειμαριώτης που στήριξε τον Χότζα και ο δείνα που τον πολέμησε (και υπάρχουν ονόματα!) ήταν συγγενείς. Άρα, ήταν και οι δύο... Αλβανοί ή και οι δύο Έλληνες;

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία λοιπόν! Έχετε ακούσει για τον καθ' ημάς εμφύλιο; Για τις συγκρούσεις στη Μάνη λχ; Εκεί να δείτε στενούς συγγενείς που ήταν "Έλληνες", κατά δήλωσή τους, και "Βούλγαροι", κατά δήλωση των άλλων!
Και επειδή το πατριωτικό καθήκον -για την Ελλάδα χωρίς εισαγωγικά- ήταν ποιος αντιστάθηκε στους γερμανο-ιταλο-βούλγαρους εισβολείς εύκολα αποδεικνύεται ότι οι "Βούλγαροι" ήταν Έλληνες και οι "Έλληνες"... Βούλγαροι.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή 16/3/08. Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κυκλοφόρησε χωρίς ΙΟ επειδή είναι "σε δημοσιογραφική αποστολή". Το ζήτημα είναι ότι δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Γι' αυτό άλλωστε είναι τόσοι... Πάνε 'αποστολή' ένας - δυο και οι άλλοι γράφουν τη στήλη. Άλλωστε δεν το δίνουν τελευταία στιγμή. Την Παρασκευή η κυριακάτικη σελίδα τους είναι έτοιμη.
Μήπως κρίθηκε μη ορθό (για όποιο λόγο) το θέμα που είχαν ετοιμάσει;

Skinious είπε...

Σύντροφοι, Για τη σχέση του ΓΑΠ με το ΠΣΕ εδω: http://skinious.blogspot.com/2008/03
/links.html

Πολύ ύποπτη πάντως η ταυτόχρονη εξαφάνιση.. Κάποια γραμμή θάχει πέσει...

Μεγκουλινα, αναμένω με αγωνία να με προσθέσεις στους φίλους σου

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω τον Νίκο Στοϊδη εδώ και 45 χρόνια.Τον είχα μαθητή. Από τα πιό κοφτερά μυαλά που γνώρισα στην ζωή μου. Αριστούχος στο σχολείο, σημαιοφόρος στο γυμνάσιο, πρώτος στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, πετυχημένη καρριέρα Μεταλλειολόγου Μηχανικού σε Ελλάδα και εξωτερικό.Αριστος χειριστής της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας. Εργάσθηκε στην Λιβύη, Καμερούν και Πακιστάν σε στρατιωτικά αεροδρόμια, εξορύξεις πετρελαίου και χρυσού.Μιά ζωή γεμάτη περιπέτειες και χρήμα.Μετά την επάνοδό του από την Μ. Ανατολή προσλήφθηκε στην ΔΕΗ με απαίτηση του Καντάφι προς τον Αντρέα Παπανδρέου. Είναι άφοβο άτομο που δεν υπολογίζει κανέναν επειδή έχει προστάτες.. Ταλαιπώρησε δεκάδες συμπολίτες του με δικαστικές διώξεις τα τελευταία χρόνια. Συνταξιούχος με 2.000 ευρό μηνιαίως και πολύ περισσότερα από μυστικά κονδύλια.

Τελευταία ταξειδεύει συχνά στο Κόσοβο όπου συσκέπτεται με Αλβανούς. Είναι ένα από τα λίγα άτομα που ξέρει να χειρίζεται την Βαλκανική σκακιέρα. Κάποιοι τον θεωρούν «αρχαιολόγο» επειδή ενασχολείται με αναζητήσεις αρχαίων θησαυρών. Δύο σπάνιες προϊστορικές επιγραφές πέρασαν από τα χέρια του.Τελικά αυτός ο άνθρωπος είναι κάτι μεταξύ James Bond και Indiana Jones. Να τον φοβάστε γιατί είναι ικανός γιά όλα. Πολλοί δεινοπάθησαν εξ αιτίας του. Αν και εμφανίζεται ως Βουλγαρόφιλος το παίζει άνετα και στο Σκοπιανικό ταμπλώ.

Τον απέλυσαν το 92 από την ΔΕΗ Πτολεμαϊδας ως Βουλγαροσκοπιανό και από τότε επιδόθηκε στο ανθελληνικό του χόμπυ με απόλυτη επιτυχία. Η οργάνωση ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που ίδρυσε το 2000 λειτουργεί ως παράρτημα του ΒΜΡΟ Βουλγαρίας με το οποίο έχει στενές διασυνδέσεις. Η διαδικασία είναι απόλυτα νόμιμη με έγκριση του Αρείου Πάγου. Η χρηματοδότηση πάντως γίνεται από το ίδρυμα του George Sorros που εδρεύει στην Βουδαπέστη. H ιστοσελίδα του BULGARMAK έχει εκτοξευθή στην πρώτη θέση της επισκεψιμότητας σαν το απόλυτο εργαλείο της αντιελληνικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο.Οργανωμένο site με καθημερινό update και εκατοντάδες θέματα κυρίως ιστορικού πριεχομένου που τεκμηριώνονται με πειστικότατο τρόπο. Διαθέτει γραμματιακή υποστήριξη, το site είναι έργο τουλάχιστον 10 ατόμων με εξειδίκευση σε καίρια ιστορικά θέματα.Στην Βουλγαρία είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Ενα είδος ανθελληνικής Wikipedia.

Ο Στοϊδης δεν είναι μόνος του όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Εχει στενούς συνεργάτες άτομα του ακροαριστερού χώρου στην Θεσσαλονίκη που τον τροφοδοτούν με υλικό.Συχνά τον επισκέπτονται άτομα από Βαλκανικές χώρες, κάποτε ήλθε ο διάδοχος του Βουλγαρικού θρόνου πρίγκηπας Κύριλλος.και ο πρόεδρος του VMRO Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ. Οι υψηλές του διασυνδέσεις τον οπλίζουν με απιστευτο θράσος σε σημείο να τον φοβούνται ακόμαι και ... εισαγγελείς. Διαδίδει πως σε λίγα χρόνια θα εκδόσει και ..απομνημονεύματα.Με τον Τσαρκνιά και το Ουράνιο Τόξο έχει διαφωνήσει από χρόνια/

Τελικά το Bulgarmak ξαναεμφανίσθηκε δριμύτερο μετά από διακοπή-μυστήριο 2 εβδομάδων. Εξήγηση πάντως δεν δόθηκε. Αναμένομε.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο και όμως αληθινό.Η οργάνωση BULGARIAN HUMAN RIGHTS λαμβάνει ετήσια επιχορήγηση από το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ από την εποχή του Θ. Πάγκαλου.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα.

Τον Νοέμβριο 1999 ο Στοϊδης και ο Τσαρκνιάς με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου πήραν μέρος στο παγκόσμιο συνέδριο μειονοτήτων που διεξήχθηκε στην Κωνσταντινιούπολη όπου πρόβαλαν την ύπαρξη Βουλγαρομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Εκεί συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφιν Ανάν, τον τότε πρωθυπουργό της π.Γ.Δ. Μακεδονίας Γκεοργκέφσκυ καθώς και με οργάνωση Αλβανοτσάμηδων της Τσαμουριάς που ζητούν πίσω τις περιουσίες τους.

Το όλο πρόβλημα δεν είναι και τόσο απλό όπως μερικοί θέλουν να το παρουσιάσουν.