Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

H ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ του State Department και της CIA, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Τα γεγονότα στο Κόσοβο θα πυροδοτήσουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Αυτό που όμως με βεβαιότητα μπορούμε να προβλέψουμε, είναι η ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ που θα υποστούμε ίσως ακόμη και στην Ελλάδα.

Ας δούμε αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η παρεμβατικότητα της Ουάσιγκτον, όταν θέλει να διαμορφώσει και να ελέγξει την Κοινή Γνώμη.

"Ανεξάρτητοι" δημοσιογράφοι και State Department

Ας δούμε μία αποκαλυπτική συνέντευξη-συνομιλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. κ. Μαντλέν Όλμπράιτ με μία ομάδα «ανεξάρτητων» Κροατών δημοσιογράφων, με την ονομασία «Φόρουμ 21» προσκείμενων στην τότε φιλοδυτική αντιπολίτευση, την οποία υποστήριζε το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους την οποία είχε διοργανώσει η αμερικανική πρεσβεία, έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στις 30 Αυγούστου 1998, λίγους μόνο μήνες πριν τους βομβαρδισμούς στο Κόσσοβο, στο ξενοδοχείο Σέρατον, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Κατά την συζήτηση αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν ραδιοφωνικούς σταθμούς, «εναλλακτικά» ΜΜΕ και ομάδες «ανεξάρτητων» δημοσιογράφων, ενώ οι ίδιοι ζητούν …κι άλλα χρήματα από την Όλμπράιτ. Φυσικά παραπονούνται επειδή οι συμπατριώτες τους χαρακτηρίζουν «πράκτορες της CIA, προδότες» κ.ά Σας θυμίζει τίποτε;


Όσο και αν φαίνεται παράξενο στην σκανδαλώδη αυτή συνέντευξη, τις ερωτήσεις δεν τις έθεταν οι δημοσιογράφοι …αλλά η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, με εξαίρεση μία μόνο ερώτηση δημοσιογράφου:

«Έχετε άλλες ερωτήσεις κ. Όλμπράιτ»;

Το κείμενο έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», στις 6 Απριλίου 2003 κατά την διάρκεια της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ.

Ολόκληρο το πρωτότυπο και άκρως αποκαλυπτικό κείμενο στην αγγλική γλώσσα μπορείτε να το βρείτε στις επίσημες ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εδώ

«…Η σχολαστικότητα με την οποία το Στέητ Ντηπάρτμεντ αρχειοθετεί ντοκουμέντα, συνεντεύξεις και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, επέτρεψε στην «ΜτΚ» να ανακαλύψει και να δημοσιεύσει κατ’ αποκλειστικότητα το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το πώς αμερικανική εξωτερική πολιτική επιδιώκει να ελέγχει την διαμόρφωση της κοινής γνώμης ακόμη και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η συνομιλία αρχίζει με μία εισαγωγή της κ. Όλμπράιτ, στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους όπου τονίζει την σημασία της ελευθερίας του Τύπου και του σεβασμού στα δικαιώματα των μειονοτήτων και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν προωθήσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Κροατία καθώς και τον σεβασμό στα ελεύθερα ΜΜΕ. Στην συνέχεια εκφράζει την ευχαρίστησή της για το ότι οι ΗΠΑ μπόρεσαν να βοηθήσουν την ελευθερία του Τύπου στην Κροατία.

Όλμπράιτ: «είμαστε υπερήφανοι, που μπορέσαμε να υποστηρίξουμε το έργο σας, είτε μέσω της διπλωματίας μας, είτε μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης, είτε μέσω των προσπαθειών του πρέσβη κ. Μοντγκόμερι. Θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο».

Ερώτηση Δημοσιογράφου: «κ. Υπουργέ, σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και για την μεγάλη υποστήριξη που παρείχατε όχι μόνο στην ομάδα μας, αλλά σε όλους τους Κροάτες δημοσιογράφους….»

Στην συνέχεια ο ίδιος δημοσιογράφος δίνει ένα αναμνηστικό δώρο στην κ. Όλμπράιτ, το «Εγχειρίδιο της Ελευθερίας Έκφρασης» της Ένωσης Κροατών Δημοσιογράφων και το καταστατικό του «Φόρουμ 21» μεταφρασμένο στα Αγγλικά.
«…Λοιπόν, αυτό είναι το μικρό δώρο μας το οποίο εκδόθηκε επίσης με την βοήθεια αμερικανών χορηγών».

Τον λόγο λαμβάνει ο δημοσιογράφος Ντράζεν Βούλκοβ Κόλιτς, ο οποίος περιγράφει την αγορά στον χώρο των ΜΜΕ και παραπονείται για την μειωμένη συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την παρεμβατικότητα της κυβέρνησης.


Στους ίδιους τόνους είναι και η παρέμβαση του δημοσιογράφου Ντουμπράβκο Μέρλιτς ο οποίος αφού ευχαριστεί την κ. Όλμπράτ για την «υποστήριξή της στα ελεύθερα ΜΜΕ της Κροατίας» επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας ανταγωνιστικών φιλελεύθερων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών.

Η «συνέντευξη» συνεχίζεται με μία μακρά περιγραφή, από τον δημοσιογράφο Ζρίνγκα Βράμπεκ, των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα μη κρατικά τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κροατία και στις αντιδράσεις που συναντούν όσοι αναζητούν χρηματοδότες και σπόνσορες.

«...οι χορηγίες που έχουν λάβει οι τοπικοί τηλεοπτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι αρκετές. Δυστυχώς δεν μπορούν να αγοράσουν εξοπλισμό ούτε να χρηματοδοτήσουν καθημερινά προγράμματα. Αυτό είναι το ένα πρόβλημα. Από την άλλη, την στιγμή που θα λάβεις μία χορηγία, θα κατηγορηθείς ότι είσαι προδότης της πατρίδας σου, πληρωμένος από το FBI ή την CIA, ή δεν ξέρω από ποίον άλλο. Είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις για ένα ανεξάρτητο μέσο, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα και θα κατηγορηθείς δημόσια από τα κρατικά μέσα ότι δουλεύεις εναντίον της χώρας σου ή ότι κάνεις κάτι κακό σε συνεργασία με την κακή διεθνή κοινότητα και τις Ηνωμένες Πολιτείες…»

Στην συνέχεια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν θέσει ούτε μία ερώτηση, οι δημοσιογράφοι-μέλη του «Φόρουμ 21» παραπονιούνται στην κ. Όλμπράιτ για δικαστικές διώξεις, για τις δυσκολίες που συναντούν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους και ο νομικός σύμβουλός τους δηλώνει ότι σκέπτονται να προσφύγουν στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κάτι τέτοιο θα χρειαστεί χρόνο.

«…πρέπει να σας πω πόσο εκτιμούμε την βοήθεια και την υποστήριξη που μας δόθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ , από μη κυβερνητικές οργανώσεις, από αξιωματούχους και ακτιβιστές, όπως και το ότι είμαστε ευτυχείς που ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κροατία είναι ο κ. Μοντγκόμερι, ο οποίος είναι πραγματικά ο φίλος μας.
Είναι πάντα πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει σε ότι χρειαζόμαστε… Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ…»

Στο σημείο αυτό η κ. Όλμπράιτ κάνοντας μία κατάφωρη παρέμβαση σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Κροατίας, συμβουλεύει τους δημοσιογράφους μέλη του Φόρουμ 21, να συνεργαστούν με τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, χωρίς όπως τονίζει, «αυτό να σημαίνει συμπαιγνία μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων, αλλά μία …φυσική συνεργασία», ενώ παρομοιάζει την πολιτική κατάσταση με αυτή που επικρατούσε στις κομμουνιστικές χώρες.

«Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο» καταλήγει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «…Γνωρίζω ότι λαμβάνετε βοήθεια από πολλές ανεξάρτητες πτυχές της κυβέρνησής μας, αλλά σας βοηθούν δημοσιογράφοι και από άλλες χώρες».

Στην συνέχεια οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι του Φόρουμ 21, πληροφορούν την κ. Όλμπράτι ότι ο κροατικός νόμος επιτρέπει σε ξένους επενδυτές να κατέχουν μόνο το 25% ενός ΜΜΕ, ενώ οι ίδιοι έχουν προτείνει το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο 29%. Δηλώνουν όμως ότι στην πραγματικότητα η μόνη εγγύηση για την ανεξαρτησία των κροατικών ΜΜΕ και την αποφυγή των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι η
αύξηση του ποσοστού συμμετοχής ξένων επενδυτών στο 49%…

Τον Μάιο του 2001 το «Φόρουμ 21», που είχε υποστηριχθεί από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και άλλες οργανώσεις, είχε ήδη λάβει από την μη κυβερνητική οργάνωση US ΑID, βοήθεια 300.000 δολαρίων και άγνωστα ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση"...

Στις εκλογές του Μαρτίου 2001, ο φιλοδυτικός συνασπισμός της κροατικής αντιπολίτευσης την οποία υποστήριζε το «Φόρουμ 21» (και όπως αποδεικνύεται η αμερικανική πρεσβεία), κερδίζει τις εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές από την Κροατία, μετά την εκλογή νέας κυβέρνησης από τους παρευρισκόμενους λίγοι εξακολούθησαν το επάγγελμα του δημοσιογράφου: ο Ντράτζεν Βούλκοβ Κόλιτς έγινε πρέσβης της Κροατίας στην Βιέννη, ο Γιαγκόντα Βούκουσιτς στο Όσλο, ο Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς στα Σκόπια, ο Ντράγκο Μπούβατς στο Τόκιο, ο Χινταγιέτ Μπιστέβικ στην Μόσχα, η Νέντα Ριτς πρέσβειρα στην UNESCO και ο Ζίνκα Μπάρντιτς γεν. γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας»….

Επίλογος

Είδαμε λοιπόν με αδιάσειστα ντοκουμέντα το πώς η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ενισχύει, χρηματοδοτεί και εξαγοράζει ΜΜΕ, Δημοσιογράφους, «ανεξάρτητες ομάδες» σε τρίτες χώρες προκειμένου να ελέγξει την Κοινή Γνώμη και να επιτύχει τους πολιτικούς στόχους της, που δεν είναι παρά η επιβολή φιλοαμερικανικών κυβερνήσεων. Πάντα βέβαια στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», των «δικαιωμάτων των μειονοτήτων» και της «ελευθερίας».

Είδαμε πως οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα ιδιωτικά ΜΜΕ, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι εύκολα «χειραγωγήσιμα» μέσω ενισχύσεων, διαφημίσεων ή άλλων εμπορικών συμφωνιών με τους ιδιοκτήτες, ώστε να κλονίζονται οι "ανυπάκουες" κυβερνήσεις.

Ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι και στην Ελλάδα συμβαίνει το ίδιο. Οι λίστες με τα ονόματα αργυρώνητων συμπολιτών μας ήδη κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε, από την «Μακεδονία της Κυριακής» την εποχή της εισβολής στο Ιράκ, την άνοιξη 2003, με αφορμή τις παρεμβάσεις του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τόμας Μίλλερ, σε δημοσιογράφους, διευθυντές και ιδιοκτήτες ελληνικών ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων ο κ. Μίλλερ ζητούσε και την απομάκρυνση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Βαγδάτη.

Άραγε τι ακόμη θα αποκαλυφθεί στα μάτια του ιστορικού του μέλλοντος όταν η «μάχη» των εντυπώσεων θα έχει λήξει;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κείμενο καταπέλτης Μεγκουλίνα. Το μαστίγιο είναι πραγματικό λοιπόν... Δεν έχω ξαναδιαβάσει τόσο συγκεκριμένες αποδείξεις ότι οι Αμερικάνοι χρηματοδοτούν ΜΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ χαρακτηρίζει την πρόταση NIMIC o τύπος των Σκοπίων.
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ χαρακτηρίζει την πρόταση NIMIC o τύπος των Σκοπίων.
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ χαρακτηρίζει την πρόταση NIMIC o τύπος των Σκοπίων.


http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπούλα μου εσύ! Με την λίστα των ερπετών που απωλέσανε την λειτουργία της ταύτισης…
Στην επανάσταση θα υποχωρήσω από το αίτημά μου να είμαι πρώτη που θα τραβήξει
το σχοινάκι της καρμανιόλας .Τέτοια τιμή την αξίζεις εσύ.
Φιλάκια
Gilletina

Ανώνυμος είπε...

pios exei grapsei to keimeno?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς την κυβέρνηση, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

ΑΘΗΝΑ 18-02-2008
Αξιότιμοι κύριοι
Σας κάνουμε γνωστό ότι,

ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς είναι διαγωνισμός κατάταξης.


Επίσης ο φροντιστηριακού τύπου γραπτός διαγωνισμός δεν πρόσφερε ουσιαστικά τίποτα στο εκπαιδευτικό σύστημα και έχει σοβαρά μειονεκτήματα όπως:

 Έλλειψη διδασκαλίας της παιδαγωγικής-διδακτικής σε όλες τις ειδικότητες κατά τη διάρκεια των σπουδών.

 Υποκειμενική αξιολόγηση της διδακτικής η οποία δεν διενεργείται πάντοτε από άρτια καταρτισμένους βαθμολογητές, δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια πρόσληψης των βαθμολογητών, δεν έχει ευθύνη της διόρθωσης το ΑΣΕΠ.


 Αδυναμία συγκεκριμένου προσδιορισμού ύλης σε παιδαγωγική-διδακτική και η έλλειψη προτεινόμενης βιβλιογραφίας.

 Ασάφεια της διατύπωσης των ερωτημάτων στο γνωστικό αντικείμενο προχειρότητα στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, στοιχεία τα οποία επαληθεύονται στην πράξη είτε με χρονικές καθυστερήσεις στην παράδοση των θεμάτων( εδώ υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσο στα κατά τόπους σχολεία υπάρχει η τήρηση του αδιάβλητου των εξετάσεων) στον τελευταίο διαγωνισμό υπήρχαν πολλές αμφιλεγόμενες απαντήσεις.


 Κάθε σύστημα διορισμών πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τρέχουσας πραγματικότητας, παντα με πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και των προσόντων των υποψήφιων εκπαιδευτικών

 Ούτε οι εκπαιδευτικοί έγιναν καλύτεροι, ούτε το εκπαιδευτικό σύστημα αναβαθμίστηκε, αλλα ούτε τα πανεπιστήμια βγάζουν καλύτερους επιστήμονες, αντιθέτως υποβαθμίζονται συνεχώς οι σπουδές.


 Χιλιάδες εγγεγραμμένοι στην επετηρίδα που περίμεναν χρόνια να διοριστούν και ήταν λίγο πριν το διορισμό βρέθηκαν ξαφνικά στον επαγγελματικό και κοινωνικό καιάδα χωρίς να είναι δική τους ευθύνη.

 Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να κάνει ανεξάρτητη αναβαθμολόγηση στο γραπτό του, δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι οδηγίες διόρθωσης, αλλά ούτε και οι γραπτές απαντήσεις του γραπτού δοκιμίου, δηλαδη δεν υπάρχει πληροφόρηση( πράγμα αντισυνταγματικό, άρθρο 5Α του συντάγματος)


 Το συμβούλιο της επικρατείας με την αρ. 286/2007 απόφαση έκρινε ότι η αρνητική βαθμολόγηση των εσφαλμένων απαντήσεων επί των ερωτημάτων πολλαπλών επιλογών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ δεν είναι νόμιμη.

 Αρκετοί εκπαιδευτικοί είναι επιτυχόντες 1, 2,3,4, φορές(οι επιτυχόντες ως γνωστό δεν διορίζονται), κάποιοι αρκετές φορές λίγο πριν τη γραμμή διορισμού. Όλοι αυτοί είναι άχρηστοι; Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με τον τρόπο αυτό έχουν οδηγηθεί σε μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια

 Δεν αξιοποιεί επαρκώς το σημερινό σύστημα ΑΣΕΠ τα προσόντα των υποψηφίων εκπαιδευτικών;

 Ένα σοβαρό κράτος μπορεί να δίνει πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα;


 Έγινε καλύτερο το ελληνικό σχολείο με την “άρπα κόλα” αξιολόγηση πριν και χωρίς έλεγχο γνώσης για πάντα μετά; Μόνο αν υπάρχει ουσιαστική παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση αλλά και διαρκή επιμόρφωση θα γίνει καλύτερος ο εκπαιδευτικός.

 Κατά πόσο βελτιώνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ το μέλλον της κοινωνίας και των πολιτών;


 Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους, εκτιμούμε ότι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα νέο σύστημα πρόσληψης με βάση το ΧΡΟΝΟ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ. Είναι απαραίτητο να δοθεί αξία στην αξία του πτυχίου, θα συμβάλει και στην περαιτέρω αναβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών,.

Με εκτίμηση.

adiristoiekpedeytikoi@mail.gr


*Παρακαλούμε τα ΜΜΕ και τα blocks να αναπαράγουν το παραπάνω κείμενο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

πιός υπογράφει το κείμενο στην Μακεδονία;

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να δείτε και αυτό το μπλογκ. Χωρίς υστερίες και κατηγορίες επί δικαίων και αδίκων, αλλά έντιμα, οι απόψεις και τα σχόλια μπορούν να συνεισφέρουν στην γενικότερη προβληματική http://piratesofpress.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Μεγκουλίνα δεν σε βλέπω καλά. Θα είσαι ο καψαμπέλης νο 2 με αυτά που γράφεις. ετοιμάσου να στην πέσουν, το σύστημα δεν αντέχει αποκαλύψεις

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικο άρθρο!

Ανώνυμος είπε...

Βιτσιοζα Μεγκουλινα, γεια σου.

Καλα αυτα που γραφεις αλλα ολιγον τι "παραπλανητικα".
Ξεχασε τις λεξεις Αμερικη, Αμερικανοι και οτι παραγωγο. Οι Αμερικανοι ειναι ενας εξαθλιωμενος λαος αλκοολοικων. Κοινως μπεκρηδες και πρεζονια.
Οι Εβραιοσιωνιστες κρυβονται πισω απο καθε διαβολικη ενεργεια των Αμερικανων. Μην πας μακρια, κοιτα τα ονοματα ολων αυτων των ξεφτιλισμενων στην κυβερνηση του αθλιου εγκκληματια, Μπους. Κοιτα ποιοι μαγειρεψαν την σκευωρια εναντιον του Σανταμ με αποτελεσμα την γεννοκτονια που ξετιλυγεται μπρος στα ματια μας. Κοιτα ποιοι ειναι τωρα πισω απο την σκευωρια του "Βομβαρδιστε το Ιραν" και τα ψεμματα στα διεθνη ΜΜΕ εναντιον του Ιρανικου λαου. Κοιτα στην Παλαιστινη.
Κι αν παρουν οι Αμερικανοι χαμπαρι για το ποιος πραγματικα ηταν πισω απο την 11 Σεπ; Ουτε ψυλλος στο κορφο τους. (Γιαυτο και τους κρατανε μονιμα θολωμενους με το οινοπνευμα, τα ναρκωτικα και το Χολλυγουντ). Στην Αμερικη αν παει η βενζινα 10 δολ το λιτρο κανενας δεν θα μιλησει. Αν ομως ακριβινει η μπυρα τοτε θα γινει επανασταση. Καιτο ξερουν καλα αυτο οι σκυλοι. Η Ουασινγκτον ειναι η τωρινη Ιερουσαλημ για δαυτους.

Να ξεσκεπαζουμε τους πραγματικους ενοχους λοιπον.

Μιτσους-Κιτσους.